Når livet gør ondt:

Her kan du få hjælp, når livet gør ondt

Hvis du er ensom, ked af og overvejer at skade dig selv, så er det vigtigt at du får hjælp nu. Selvskade er farligt og kan hurtigt blive en dårlig vane, som ikke løser dine problemer.

Måske har du prøvet at skade dig eller gør det jævnligt, når det hele er for svært. Du har prøvet at stoppe, men det er vanskeligt at gøre alene. Især hvis det der presser dig ikke bliver løst.

Eller måske har du en ven, som du er bekymret for selvskader. Du har brug for råd til at hjælpe din ven på den bedste måde.

Uanset hvilken situation du er i, så er det vigtigt at du ikke er alene.

Fortæl det til nogen

Det vigtigste råd er: tal med nogen om det. Fortæl hvad din situation er. Find en person, som du har tillid til og som vil støtte dig. Det kan være en kammerat, en søskende, et familiemedlem. Men også en træner i en sportsklub, en lærer eller en af dine venners forældre.

Du kan få hjælp og råd fra voksne professionelle. Alle, der arbejder med børn og unge, har pligt til at støtte og hjælpe dig.

Tag imod hjælp

Tag imod alt den hjælp du kan få. Du er ikke til besvær! Du fortjener at få det godt og være glad.

Skole: På din skole kan du tale med en lærer du har tillid til eller skolepsykologen. Du kan også kontakte skolen sundhedsplejerske eller en pædagog i SFO’en.

Læge: Du kan tale med din egen læge. Her kan du blive henvist til en psykolog eller til et hospital afhængig af din situation.

Skadestue: Hvis du har skadet dig selv og har brug for akut lægehjælp, skal du tage på skadestue. Hvis du bløder kraftigt ring 112.

Du kan kontakte en af disse organisationer for at få støtte og råd.

Børnetelefonen: Ring eller skriv på 116 111
Boernetelefonen.dk

LMS – Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade
Ring 70101818 SMS 77101818
Spiseforstyrrelse.dk

Headspace – Nogen at tale med
Chat med dem på Headspace.dk

Børneportalen: Hjælp og info om mobning, ensomhed og psykisk sårbarhed
Boerneportalen.dk