Online

Ny kampagne: Se, hvor meget spyt 11 reality-stjerner deler til en fest

Türker Alici og Teitur Skoubo er to af de reality-stjerner, der fester igennem i en ny kampagne-video.

Foto: Daniel Overbeck/Hvemdelerduspytmed

Freya Ea Bjørnlund


22 september, 2020Hvem deler du egentlig spyt med til en fest – og hvor meget? Det bliver der sat fokus på i en ny kampagne, som beder dig om nye idéer til, hvordan man kan feste sikkert.

Du råber, du synger, du krammer, danser, deler flasker og drikker øl-bong. Faktisk bliver der delt ret meget spyt til en fest. Og måske også andre kropsvæsker.

Både dit og andres spyt er i fokus i den nye kampagne #HvemDelerDuSpytMed. Kampagnen er støttet af Lungeforeningen, der blandt andet arbejder for at sætte fokus på lunge-sygdomme.  

I fredags delte kampagnen en video, der viser, præcis hvor meget af andres spyt, der kan ende på din krop, når du er til fest.

I hvert fald den slags fest, hvor Paradise Hotel-deltagere fester med.

I videoen bliver 11 eks-paradisoer inviteret til fest, blandt andre Türker Alici, Teitur Skoubo, Jonass Jannec, Phillip May og Sarah Tiedt.

De giver den gas. De kysser, drikker af den samme flaske og deler ølbong.

Men pludselig stopper festen. Et UV-lys bliver tændt. Og pludselig kan man se en hvid væske, som er smurt ud over alt og alles kroppe. Ølbongen er nemlig blevet fyldt med en væske, der kun kan ses i UV-lys, og som viser, præcis hvor meget spyt, bakterier og virusser kan sprede sig til en fest.

Se, hvordan det så ud nederst i artiklen.

Har du en idé til at feste på en ny måde?

Kampagnen #HvemDelerDuSpytMed skal sætte fokus på, hvor mange bakterier, virusser og andre klamme ting, vi risikerer at dele med hinanden til en fest.

Det handler ikke kun om spyt. Hvis folk ikke har vasket hænder, efter de har været på toilettet, kan der også deles spor af lort, tis, bræk og sæd.

Lige nu er corona-virusset selvfølgelig en stor trussel.

Smitten er stigende i Danmark. Og det er især de unge, der bliver smittede og sender virusset videre.

I sidste uge viste tal ifølge DR, at næsten hver femte smittede er i aldersgruppen 20-29 år. Flere unge havner også på hospitalet.

I sidste uge bad statsministeren Mette Frederiksen alle unge om at skrue ned for festerne de næste uger.  

Politiet i København og borgmesteren i Aarhus har bedt om det samme.

Den nye kampagne vil have de unge selv til at tænke over, hvordan man kan feste lidt anderledes og mere sikkert. På sociale medier bliver du bedt om at dele dine idéer til nye måder at feste på ved at bruge #HvemDelerDuSpytMed.

Hvis din idé er god, kan du blandt andet vinde en koncert med Tessa.

Hvilke råd skal du huske?

Sundhedsstyrelsen har samlet alle de råd, du skal huske, for at undgå corona – der er både råd om træning, fest og sex.

Læs dem her.

Og se, hvordan det så ud, da 11 paradisoer delte spyt og en hel del andet til fest:

Hvem deler du spyt med?

Hvem deler du spyt med? Vi inviterede en flok reality-deltagere til et festligt eksperiment … ??Vi ville vise, hvor hurtigt spyt, virus og bakterier spreder sig til en fest. For når du drikker ølbong, deler flasker, råber og synger, så deler du spyt med dine venner – og det er ikke det eneste. På hver 3. ølbong, vi har testet, fandt vi bakterier fra lort… og dertil kommer alle de sygdomme, som smitter direkte, når du sutter på noget andre har suttet på før dig: Herpes, lungebetændelse, Influenza og selvfølgelig Corona-virus. Fester er fantastiske, og derfor vil vi indsamle nye måder at feste på – sikkert og uden at dele spyt. Har du en god ide? Vi sætter en intimkoncert med Tessa og 3 SOUNDBOKS på højkant til de bedste ideer. Del dit forslag med os på Instagram ved brug af #HvemDelerDuSpytMed ? Sæt igang!!! …Pssst… Alle deltagerne til festen var selvfølgelig testet negative for Corona inden optagelserne ?#SpredKærlighedIkkeSpyt#HvemDelerDuSpytMed– Konkurrencen er på ingen måde er sponsoreret, støttet, administreret af eller forbundet med Facebook.

Slået op af Hvem deler du spyt med? i Fredag den 18. september 2020© Copyright - seismo 2019