Kultur

Mette Frederiksen til de unge: Drop festerne

Mette Frederiksen skulle tale om klimaet og miljøet. Men hun havde også en besked til de unge.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Julius Tromholt-Richter


17 september, 2020Statsminister Mette Frederiksen beder de unge om at droppe festerne de næste par uger.

Der har været talt rigtig meget om unge, corona og fester på det seneste.

Flere er nemlig blevet smittet med corona-virus i Danmark de seneste dage. Særligt de unge bliver smittet med corona-virus. Den seneste uge er en femtedel af de nye smittede mellem 20-29 år. Det skriver Berlingske.

Blandt andet går mange unge i byen og til fester.

I lørdags var Københavns Politi ude og bede de unge om at blive hjemme fra byen. Men der var alligevel masser af unge i byen om aftenen. Da de unge var blevet fulde sent på aftenen, glemte de at holde afstand til hinanden, forklarede politiet. Læs mere om her.

Nu siger Mette Frederiksen også, at de unge skal droppe fester og byen. Vi skal nemlig sørge for, at færre bliver smittet med corona-virusset.

Hvad siger hun?

Mette Frederiksen holdt en tale til et møde i Grønt Erhvervsforum. Hun skulle egentlig tale om klimaet. Men hun begyndte sin tale med at tale om corona-krisen.

“De seneste dage har vi set de højeste smitte-tal siden foråret. Derfor bliver jeg nødt til at knytte et par ord til den situation, inden vi kommer til klimaet,” sagde hun.

Hun fortalte, at situationen er meget alvorlig i Stor-københavn blandt de unge. Derfor talte hun direkte til de unge:

”Jeg vil i dag komme en særlig opfordring til de unge. I skal skrue ned for festerne de næste uger, og vi skal alle ikke ses med for mange mennesker,” sagde hun.

Hun forklarer, at det både gælder de private fester og fester i byen.

I tirsdags kom regeringen med nye corona-regler. Nu skal barer, caféer og restauranter lukke senest klokken 22 i stedet for klokken 24. På den måde håber man, at færre unge vil gå i byen. Læs mere om det her.

LÆS OGSÅ: Bar-ejer: Længere åbningstider kan hjælpe i kampen mod corona.
© Copyright - seismo 2019