Online

Gamer bandlyst i alle EA-spil: Dansk spiller kalder straffen ekstrem

Gameren "Kurt0411" er bandlyst fra alle EA-spil fremover, efter han har sendt truende beskeder til andre spillere.

Foto: Shutterstock

Sesilie Christophersen


10 marts, 2020Spilfirmaet EA, som blandt andet står bag FIFA Football-serien, udtaler, at de ikke vil acceptere truende opførsel hos spillerne.

Hos gaming-giganten EA accepterer man ikke dårlig opførsel hos spillerne. Derfor har EA valgt at udelukke spilleren Kurt “Kurt0411” Fenech fra samtlige spil og online-universer – for altid. Det sker efter en lang konflikt, hvor spilleren flere gange har truet medarbejdere hos EA og andre spillere. Det skriver DR.

EA, der står bag spil som FIFA-serien, har udsendt en offentlig udtalelse via Twitter, hvor de blandt andet skriver, at man hos EA ikke accepterer truende adfærd fra spillernes side.

“Vi bygger spil og online-fora, hvor spillerne skal kunne have det sjovt. Det er enormt vigtigt for os at skabe en sikker og behagelig oplevelse, hvor ingen skal frygte chikane og trusler fra andre spillere,” skriver EA i udtalelsen:

Usædvanlig hård straf

Udelukkelsen overrasker dog alligevel det kendte spil-magasin Kotaku, som kalder straffen usædvanlig hård. En vurdering, den danske gamer Marie Watson er enig i. Hun mener, at straffen er ekstrem, særligt fordi hun ikke selv har kunnet finde de trusler, “Kurt0411” ifølge EA har skrevet online.

“Der er mange EA-fans, der synes, det er totalt unfair. Det virker da også lidt mystisk, men jeg synes samtidig, det ville være mærkeligt, hvis så stort et firma tildelte sådan en straf uden nogen grund. Man gør ikke bare sådan noget, fordi man kan. Og specielt ikke med tanke på, hvor mange fans EA har. Men det er svært at sige, for ikke alle detaljer er kommet frem i sagen,” siger hun til DR.

Mange udelukkelser

Det er langt fra første gang, at en gamer får en streng dom i spil-verdenen. I november sidste år måtte den kendte gamer FaZe Jarvis grædende erkende, at han ikke længere måtte spille Fortnite på grund af snyd.

“Det er selvfølgelig en stor fejl, og jeg har gjort noget helt forkert. Ærligt talt ved jeg ikke engang, hvad jeg tænkte på. At snyde i noget som helst er bare forfærdeligt, du skal aldrig gøre det, det er bare ikke acceptabelt,” sagde han dengang.

I andre tilfælde kan det være politik, som ligger bag, at en spiller bliver udelukket. Det skete sidste år, hvor en kinesisk gamer Ng Wai ’Blitzchung’ Chung, blev udelukket fra at deltage i turneringer fra firmaet Blizzard, der står bag spil som World of Warcraft.

Ifølge Blizzard var Chung nemlig lidt for åben-mundet i sin støtte til protesterne i Hongkong. Læs mere om, hvorfor unge i Hongkong har demonstreret i flere måneder her.

LÆS OGSÅ: Verdens mest populære kvindelige computer-spiller bliver på hjemmesiden Twitch
© Copyright - seismo 2019