Politik

Nye regler: Skal hele klassen sendes hjem, hvis en elev eller ansat er smittet med corona?

Det hele er lidt anderledes i skolerne på grund af corona-virusset. Her er elever opdelt med en meters afstand til hinanden.

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Julius Tromholt-Richter


17 september, 2020Man behøver ikke sende hele klassen hjem, hvis en elev eller lærer på en ungdomsuddannelse er smittet. I Folkeskolen skal hele klassen sendes hjem.

Hvad skal der ske, hvis en fra klassen er smittet med corona-virus? Skal hele skolen sendes hjem? Skal klassen sendes hjem? Er det kun den smittede, der skal sendes hjem?

På det seneste har skoler over hele lander sendt elever hjem fra skole, fordi en eller flere er testet positiv med corona-virus. Men hvor mange skal man egentlig sende hjem i karantæne? Det har der været lidt forvirring omkring. Derfor har Sundhedsstyrelsen lavet nogle nye regler. Det skriver de i en presse-meddelelse.

Hvad er reglerne?

Det kommer an på, hvor man går.

De nye regler gælder nemlig for ungdoms-uddannelser og voksen-uddannelser. Det kan for eksempel være et gymnasium eller en erhvervsuddannelse.

Hvis en elev eller ansat bliver testet positiv for corona-virus, så behøver man ikke sende hele klassen hjem. Det er kun dem, som man kalder for nære kontakter, som skal sendes hjem. Det vil sige dem, som den smittede er tættest sammen med i klassen.

De nye regler gælder ikke for folkeskolen. Her skal hele klassen sendes hjem.

Hvorfor gælder det ikke i folkeskolen?

Det har noget med alderen at gøre. Man regner nemlig med, at de ældre elever er bedre til at holde afstand og vaske hænder. Det forklarer Helene Probst, som er vice-direktør i Sundhedsstyrelsen.

”Unge og voksne på ungdoms- og voksenuddannelser forventes i højere grad at være i stand til at efterleve råd om afstand,” siger hun ifølge TV2.

Hvad med de ansatte?

For de ansatte gælder der også nye regler.

Man behøver ikke sende hele klassen eller stuen hjem, hvis en ansat er blevet smittet. Det er kun de nære kontakter, som skal sendes hjem. Det gælder både i vuggestuer, børnehaver, folkeskolen og ungdoms- og voksenuddannelser.

”Hele klassen eller stuen skal ikke per automatik sendes hjem som nære kontakter, da det forventes, at medarbejdere som udgangspunkt har god hånd-hygiejne og holder afstand,” står der i pressemeddelelsen.

Hvornår må man komme i skole?

Hvis du er sendt hjem i karantæne, så må du først komme tilbage i skolen, efter at du er blevet testet negativ for corona-virus to gange.

Før du har fået svaret, bør du ikke se andre, end dem du bor sammen med.

LÆS OGSÅ: Mette Frederiksen til de unge: Drop festerne.
© Copyright - seismo 2019