Identitet

Mand får 60 dage i fængsel for at skyde fyrværkeri mod andre

Fyrværkeri kan være flot. Men det kan også være farligt.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter


2 januar, 2020En 20-årig mand fra Sønderjylland har fået 60 dage i fængsel for at skyde fyrværkeri efter andre.

Nogle vågner efter nytårsaften og tænker ”Hvad lavede jeg i går?”

Sådan må en 20-årig mand fra Sønderjylland have haft det. Han havde nemlig brugt sin nytårsaften på at skyde fyrværkeri efter andre. Og det skulle han ikke have gjort. Det kommer nemlig til at koste ham 60 dage i fængsel.

Episoden skete cirka 12:15, fortæller vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands politi. Her affyrede den 20-årige mand et bomberør mod andre i byen Toftlund.

Det gik blandt andet ud over to kvinder, som blev ramt. ”En kvinde blev ramt på ryggen. Lidt af hendes hår blev brændt,” siger vagtchefen ifølge DR.

Kvinden er 21 år. Manden stod cirka 30 meter fra dem, da han affyrede bomberøret mod dem.

60 dage i fængsel

Ubetinget og betinget

En betinget dom betyder, at man bliver fundet skyldig, men at man ikke skal i fængsel. Hvis man laver noget kriminelt igen inden for en bestemt periode, så kommer den betingede straf oven i den nye dom.

En ubetinget dom betyder, at man bliver fundet skyldig og skal afsone sin straf i fængsel.

Herefter gik det stærkt. Manden blev anholdt og kom allerede for retten i Sønderborg dagen efter. Her erklærede han sig skyldig – og så fik han en straksdom på 60 dages ubetinget fængsel.

En straksdom kan gives, hvis personen tilstår med det samme. Så får han også sin dom med det samme. Den 20-årige mand røg direkte til afsoning i fængslet. Ikke den bedste start på det nye år.

Andre også anholdt

Den 20-årige mand var ikke den eneste, som blev anholdt nytårsaften for at skyde fyrværkeri efter andre mennesker.

En 17-årig dreng blev anholdt i Albertslund vest for København, fordi han havde skudt fyrværkeri efter brandfolk. Ingen kom til skade eller blev ramt.

I københavn og Aarhus blev der også anholdt to personer, som skød med fyrværkeri. Ingen af de tre personer bliver sigtet for det. De er altså heldigere end den fængslede 20-årige.

I dagene op til nytår blev flere personer tilbageholdt af politiet for at skyde med fyrværkeri efter folk på gaden på Nørrebro i København. Læs mere om det her.
© Copyright - seismo 2019