Politik

Italien beder Danmark om hjælp: Kan vi undvære læger eller udstyr?

Sådan kan det se ud, når man bliver testet for corona-virus.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


3 april, 2020Italien er langt hårdere ramt af corona-virusset end Danmark. Nu beder Italien os om hjælp.

I Danmark er spredningen af corona-virusset kommet mere under kontrol. Og statsministeren Mette Frederiksen håber, at vi kan begynde at åbne landet op igen efter påske – læs her hvorfor.

Så heldige er de ikke i Italien. Det er et af de lande, hvor corona-virusset har ramt hårdest. Her har over 13.000 mennesker allerede mistet livet. Og der er så mange syge, at der mangler senge og udstyr på hospitalerne – og læger og sygeplejesker kan ikke længere følge med.

Onsdag aften bad Italien Danmark om hjælp. Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod ifølge DR.

Kan vi hjælpe Italien – og hvordan?

Jeppe Kofod vil endnu ikke fortælle, hvad Italien præcist har bedt om hjælp til – kun, at det drejer sig om “materiel og sundhedsfaglige kompetencer“. Det kunne for eksempel være ekstra udstyr som mund-bind og respiratorer. Det kunne også være flere læger og sygeplejersker.

Danmark har selv et problem, fordi der har været mangel på hånd-sprit, mundbind og andet beskyttelse til læger og sygeplejesker. Mange danske virksomheder har nu tilbudt at hjælpe med at lave ekstra udstyr, skriver B.T.

Jeppe Kofod kan endnu ikke svare på, om Danmark kan hjælpe Italien. Det skal myndighederne nu vurdere:

”Vi tager enhver anmodning om hjælp fra andre lande dybt alvorligt. Jeg vil selvsagt bede de relevante myndigheder om at vurdere, om der er kapacitet til at hjælpe på nogen måde,” siger han til DR.

Han understreger, at hvis Danmark skal hjælpe Italien, må det ikke gå ud over vores evne til at bekæmpe corona-virusset herhjemme.

Italien har allerede fået hjælp fra Tyskland, der har taget imod syge italienske patienter, som nu bliver behandlet på tyske sygehuse.

Læs mere om, hvordan et nyt virus som corona-virusset pludselig kan opstå, her.

LÆS OGSÅ: Raske Penge laver rap om corona til udsatte unge: ”Hvis de ikke vil lytte til medierne, så vil de måske lytte til mig”
© Copyright - seismo 2019