Kultur

Raske Penge laver rap om corona til udsatte unge: ”Hvis de ikke vil lytte til medierne, så vil de måske lytte til mig”

Rapperen Raske Penge har ikke haft meget at lave under corona-krisen. Men nu vil han bruge tiden til at lave musik til udsatte unge.

Foto: Pressefoto udlånt af Raske Penge.

Julius Tromholt-Richter


2 april, 2020Den danske rapper Raske Penge vil fortælle udsatte unge om corona-krisen med sin rap.

Raske Penge

  • Raske Penge hedder Rasmus Poulsen og er født den 30. juni 1977 (42 år).
  • Han har tidligere arbejdet som journalist og radiovært. Nu laver han musik og er DJ.
  • I 2012 lavede han sammen med sin ven Klumben nummeret “Faxe Kondi”, som blev et af årets mest spillede i Danmark.

Der er ikke særligt meget at lave for en musiker under corona-krisen. Der er nemlig ikke nogen fester eller koncerter, som man kan spille til.

Men hvad skal man så bruge sin tid på?

Den danske rapper Raske Penge har besluttet, at han vil lave et nummer, som skal lære udsatte unge om corona-virusset.

Unge, der har det svært i livet. Unge, der kæmper med problemer som psykiske lidelser, misbrug og hjemløshed. Unge, der har meget andet at tænke på end at følge med i medierne.

”De udsatte unge ser ikke presse-møder. De hører ikke, hvad dronningen siger. Men de lytter til rap-musik,” forklarer Raske Penge.

Vi har taget en snak med Raske Penge om corona-rap.

Kysser og deler joints

Raske Penge fik idéen til at lave musik om corona-virusset, da han blev tagget af en ven i et opslag på Facebook.

”En, der arbejder med udsatte unge, skrev, at de unge ikke følger de forholdsregler, som vi skal følge i forhold til corona-virusset. De kysser, krammer og sender joints til hinanden. Men nu kan man blive smittet med corona-virus af det,” forklarer Raske Penge.

Se opslaget, som Raske Penge blev tagget i, her:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10158192131222328&set=p.10158192131222328&type=3&theater

Raske Penge læste opslaget og tænkte med det samme, at han kunne hjælpe.

”Jeg har tit oplevet, at en god del af de unge mennesker, som bor på herberg og ryger en masse hash, dyrker min musik. Det er derfor ikke urealistisk, at den type vil lytte til mig. Så her tænkte jeg, at jeg kunne hjælpe,” forklarer han.

Selv tager han corona-krisen meget alvorligt. Derfor er det vigtigt for ham, at andre også gør det.

”Jeg mener, at vi skal tage det her mega alvorligt. Jeg har selv gravet mig ned i et corona-hul. Det er det rigtige at gøre for at passe på sig selv og andre. Følelsen af, at jeg kan gøre et eller andet for at hjælpe, giver mig optur,” forklarer han.

Mere end bare et nummer

Raske Penge forklarer, at han ofte har svært ved at finde ud af, hvilke emner han skal rappe om. Men det var oplagt for ham at rappe om corona-virus.

”Der er meget at sige om corona – andet end at det bare er nederen. Der er jo rent faktisk noget, man kan gøre. Selvom der ikke er en kur, så kan man gøre noget for at passe på sig selv og hinanden. Det vil jeg gerne forklare de udsatte unge,” siger han.

Han fortæller, at det nye nummer derfor er lidt mere end bare en sang. Det er mere som en guide til at undgå at blive smittet.

For mange af de udsatte unge er der nemlig mange ting, som er vigtigere end nyheder. Hvis man er afhængig af alkohol eller andre stoffer, kan der godt gå mange dage, før man opdager, at der sker noget i samfundet, forklarer han.

Han går dog ud fra, at de unge godt ved, at vi står midt i en corona-krise. Men de skal lære at tage det seriøst.

”De skal vide, at det er sejt at tage det seriøst. Før var det fedt at være sammen med andre og have det vildt. Nu er det fedt at bruge masser af håndsprit. Det er bare federe for dem at høre Raske Penge sige det end at høre statsministeren sige det. Hvis de ikke vil lytte til medierne, så vil de måske lytte til mig,” forklarer han.

Sangen er næsten klar

Musikken til det nye nummer er lavet af Klumben, som Raske Penge tidligere har lavet musik med.

“Jeg talte med min ven Klumben. Han sidder i sit studie hver aften og laver musik. Han havde lige lavet et beat, som han havde lagt op på Instagram. Hvis nogen havde lyst til at rappe over det, så kunne de skrive til ham. Og så tænkte jeg, at det kunne jeg lave et vers om corona til,” siger han.

Faktisk har Raske Penge allerede skrevet og indspillet sit vers:

”Mit vers og beatet er færdigt, så det skal bare mixes. Men der kommer muligvis også nogle andre, der skal rappe et vers,” forklarer han.

Men han er også klar over, at det skal ud hurtigst muligt.

”Vi gider ikke være late to the party. Hvis det stod til mig, så skulle det ud så hurtigt som muligt,” forklarer han.

Det nye nummer vil komme på både YouTube og SoundCloud. Men han har allerede lagt sit vers ud på YouTube og Instagram for at skabe noget opmærksomhed omkring nummeret. Det gør han normalt ikke.

Men det er andre tider lige nu, forklarer han.

Eller som han siger i sit vers:

“Før var jeg mosh-pit. Nu er jeg ‘giv-mig-det-der-håndsprit.'”

Se Raske Penges corona-vers her:
© Copyright - seismo 2019