Kultur

En million Johnny Depp-fans: Hans ekskone skal trække sig fra filmrolle

Her ses det tidligere par Johnny Depp og Amber Heard.

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock.

Marie Byriel-Thygesen


18 november, 2020Efter Johnny Depp måtte trække sig fra en stor filmrolle i sidste uge, har det fået mange af hans fans til at indsamle underskrifter. De mener ikke, at hans ekskone Amber Heard, skal have lov til at deltage i ny film.

Det er ikke længe siden, at film-selskabet Warner Bros. bad Johnny Depp om at forlade rollen som den onde troldmand Grindelwald i den kommende film Fantastiske skabninger 3.

Han blev fyret, fordi han for nyligt tabte en sag i retten. Den handlede om, at han har været voldelig over for sin eks-kone, skuespilleren Amber Heard. Det kan du læse mere om her.

Men hans mange fans mener, at hun også har været voldelig over ham. Og det er ikke fair, hvis hun går fri, mens han skal fyres fra sit job.

Derfor har 1,4 millioner Johnny Depp-fans skrevet under på en underskrifts-indsamling. Antallet stiger for hvert minut. Du kan følge med her.

De skriver under på, at hun ikke skal have lov til at medvirke i den nye Aquaman 2-film, hvor hun spiller en af hovedrollerne. Der skal nemlig være fokus på, at mænd også kan være udsat for vold i hjemmet. Det skriver Kino.dk.

Amber Heard skulle have slået Johnny Depp i ansigtet og skåret hans finger med en knust vodka-flaske, så den skulle opereres, mener fansene.

Hvad blev han beskyldt for?

I 2016 blev Johnny Depp og skuespilleren Amber Heard skilt. Kort efter anklagede Amber Heard sin eks-mand for at have udsat hende for vold, mens de var gift. Retten besluttede, at Johnny Depp ikke måtte komme i nærheden af hende, skriver Screen Rant.

Senere anklagede Johnny Depp sin eks-kone for at være den, der var voldelig i deres forhold, skriver BBC.

De kom meget op at skændes under deres skilsmisse. Og mange af deres anklager mod hinanden endte i medierne.

I 2018 skrev den britiske avis The Sun en artikel om parret. I artiklen blev Johnny Depp kaldt en ”wife beater”. På dansk betyder det en hustru-mishandler – altså en mand, som slår sin kone.

I juni 2018 lagde Johnny Depp sag an mod avisen. Han var vred over, at avisen kaldte ham en ”wife beater” – for han mente ikke, at det passede.

Dommeren i sagen skulle vurdere, om avisen havde lov til at kalde Johnny Depp en ”wife beater”. Derfor skulle der findes beviser for, at han faktisk har været voldelig.

Der blev præsenteret 14 eksempler på, at han skulle have opført sig voldeligt. Og dommeren sagde til slut, at 12 af dem fandt sted. Derfor tabte Johnny Depp sagen.

Johnny Depp er altså ikke direkte blevet dømt skyldig i at være voldelig over for Amber Heard. Men dommen siger, at der er nok beviser til, at The Sun kan kalde ham en ”wife beater”.

Kan underskrifterne ændre noget?

Nok ikke.

Det er nemlig firmaet bag filmen, som bestemmer, hvem de vil have med i filmen. Og det ændrer en række underskrifter ikke på.

Amber Heard har kommenteret på underskrifts-indsamlingen, som hun ikke mener, bør have indflydelse på hendes rolle i Aquaman 2-filmen.

“Betalte rygter og betalte kampagner på sociale medier bestemmer ikke, hvem der skal castes til en film. De rygter har ikke noget hold i virkeligheden,” siger hun i et interview med Entertaiment Weekly.

LÆS OGSÅ: Derfor er Johnny Depp fyret fra ”Fantastiske skabninger”-film
© Copyright - seismo 2019