Kultur

Derfor er Johnny Depp fyret fra ”Fantastiske skabninger”-film

57-årige Johnny Depp spiller skurke-rollen i "Fantastiske skabninger"-film-serien.

Foto: Shutterstock

Freya Ea Bjørnlund


10 november, 2020Når du skal se den næste "Fantastiske skabninger"-film bliver det uden Johnny Depp i rollen som den onde troldmand Grindelwald.

Du kender Johnny Depp som den blonde skurk med det ulækre øje fra Fantastiske skabninger-filmene. Indtil videre er der kommet to film i serien, der foregår i Harry Potter-universet.

Men Johnny Depp dukker ikke op i film nummer tre. Film-selskabet Warner Bros. har bedt skuespilleren om at forlade rollen som den onde troldmand Grindelwald. Det vil sige, at han er blevet fyret.

Det skriver Johnny Depp selv i en meddelelse, som han har delt på Instagram 6. november.

Johnny Depp er blevet fyret, fordi han for nyligt tabte en sag i retten. Den handlede om, om han har været voldelig over for sin eks-kone.

Hvad er han beskyldt for?

I 2016 blev besluttede Johnny Depp og skuespilleren Amber Heard at blive skilt. Kort efter anklagede Amber Heard sin eks-mand for at have udsat hende for vold, mens de var gift. Retten besluttede, at Johnny Depp ikke måtte komme i nærheden af hende, skriver Screen Rant.

Senere anklagede Johnny Depp sin eks-kone for at være den, der var voldelig i deres forhold, skriver BBC.

De kom meget op at skændes under deres skilsmisse. Og mange af deres anklager mod hinanden endte i medierne.

I 2018 skrev den britiske avis The Sun en artikel om parret. I artiklen blev Johnny Depp kaldt en ”wife beater”. På dansk betyder det en hustru-mishandler – altså en mand, som slår sin kone.

I juni 2018 lagde Johnny Depp sag an mod avisen. Han var vred over, at avisen kaldte ham en ”wife beater” – for han mente ikke, at det passede.

Dommeren i sagen skulle vurdere, om avisen havde lov til at kalde Johnny Depp en ”wife beater”. Derfor skulle der findes beviser for, at han faktisk har været voldelig.

Der blev præsenteret 14 eksempler på, at han skulle have opført sig voldeligt. Og dommeren sagde til slut, at 12 af dem fandt sted. Derfor tabte Johnny Depp sagen.

Johnny Depp er altså ikke direkte blevet dømt skyldig i at være voldelig over for Amber Heard. Men dommen siger, at der er nok beviser til, at The Sun kan kalde ham en ”wife beater”.

Hvad siger folkene bag film-serien?

Fans af Harry Potter-universet har længe diskuteret, om Johnny Depp nu var det rigtige valg til rollen som Grindelwald. Mange mente ikke, at man burde vælge en skuespiller, der blev anklaget for vold. Forfatteren J.K. Rowling, som har skrevet Harry Potter-bøgerne og Fantastiske skabninger og hvor de findes har været med til at vælge netop ham. Og hun har fortalt, at hun ikke bare er tryg ved sit valg, men “virkelig glad” for det.

Men den seneste sag har overbevist filmselskabet Warner Bros. om, at en skuespiller anklaget for vold mod sin eks-kone ikke kan være med i deres børne-venlige film.  

Filmselskabet har kun givet en kort meddelelse om fyringen, skriver Indiewire:

”Johnny Depp forlader Fantastiske skabninger-serien. Vi takker Johnny Depp for hans arbejde på de tidligere film. Fantastisk skabninger 3 bliver produceret nu, og der skal findes en ny til rollen som Grindelwald.”

Filmselskabet oplyser også, at filmen bliver udskudt. Den kommer i biograferne i 2022.

Hvad siger Johnny Depp?

Johnny Depp er ikke glad for, hvordan sagen er endt. I sin meddelelse på Instagram kalder han dommen i sagen ”surrealistisk”.

Han fortæller også, at han vil få sagen taget op igen for en ny dommer. Det kaldes at appellere sagen.

”Min beslutsomhed er stadig stærk, og jeg har tænkt mig at bevise, at anklagerne imod mig er falske. Mit liv og min karriere skal ikke defineres af dette øjeblik,” skriver han.

LÆS OGSÅ: Sang om muslimsk højtid kommer med i dansk sang-bog – er det en god idé?
© Copyright - seismo 2019