Videnskab

Vil du lære matematik og dansk, mens du sidder på en motions-cykel? Ja, det kan man godt

De to motions-cykler er sat fast til skolebordet, så man kan skrive noter imens.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter


27 september, 2019To nye motions-cykler på Nørre Nissum Skole er blevet meget populære.

Mange cykler nok til skole. Men det er de færreste, som cykler i klassen. Mens timen er i gang. Det har to elever nu fået mulighed for på Nørre Nissum Skole.

Her har de nemlig i 8. klasse udskiftet to af stolene med motions-cykler – som et eksperiment. På den måde kan man sidde og cykle, mens man har undervisning. Og det skulle være godt for blandt andet koncentrationen.

”Jeg får meget mere energi af det, og min hjerne kommer meget mere op at køre, end når jeg sidder på en almindelig stol,” siger Maja Ilsø, som er elev på Nørre Nissum Skole til DR.

Cyklerne er sat fast til bordet, så man også kan skrive noter imens. Eleverne skiftes til at få lov til at sidde på cyklerne – som er meget populære.

Man skal bevæge sig i skolen

Motionscyklerne er et eksperiment, som skal få eleverne til at røre sig mere i løbet af en skole-dag. Skole-reformen, hvor der står, hvordan man skal gå i skole, siger nemlig, at alle elever skal bevæge sig minimum 45 minutter om dagen.

Det er dog kun 58 procent af skolerne, som opfylder det krav. Det viser en ny undersøgelse, som er lavet for Dansk Skoleidræt og Trygfonden. Tallet var det samme for fire år siden. Det går altså ikke fremad.

Nørre Nissum Skole skal bruge cyklerne i fire uger. Herefter skal de vurdere, om de vil købe dem. Indtil videre synes både lærere og elever, at det har været en succes.
© Copyright - seismo 2019