Økonomi

Sportmaster er blevet solgt til Singapore

I sportmaster kan man blandt andet købe fodbolde, løbesko og andet udstyr til sport.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter


24 december, 2019Sportmaster butikkerne har fået nye ejere. Kæden er nemlig blevet solgt til selskab i Singapore. Men de beholder navnet.

Fredag den 23. december skete der en kæmpe handel. Og nej, det er ikke en, som har købt en kæmpestor julegave. Så var det i hvert fald en ret vild gave.

Det er nemlig den danske sportskæde Sportsmaster, som er blevet solgt til et selskab i Singapore.

Sportmaster, som de fleste nok kender, sælger – sjovt nok – sportsudstyr. De har 89 butikker i Danmark. Kæden var ejet af kapitalfonden Nordic Capital. Men nu er den blevet solgt til Singapore. Der meldes ikke noget om prisen.

Michael Christiansen, som er bestyrelsesformand for Nordic Capital fortæller, at kæden ikke kommer til at skifte navn.

”De har mange muskler og vil ind i Europa. At de hedder det samme, gør det lettere at forstå for alle. Det er også billigere, fordi der ikke skal bruges penge på rebranding,” siger Michael Christiansen ifølge DR.

Sportmaster har økonomiske problemer

Det er ikke gået så godt for forretningerne på de seneste. Kæden omsætter for cirka 1,1 milliard om året. Altså de sælger for 1,1 milliard.

Men når alle udgifterne også er talt med – til eksempelvis at købe varerne, reklamer, give løn til dem der arbejder der og leje de steder, hvor forretningerne ligger – så havde forretningen det seneste regnskabsår et underskud på 100 millioner kroner.

Blandt andet var Nordic Capital nødt til at træde til med 35 millioner kroner.

Så nu er det op til selskabet fra Singapore at få vendt forretningen til at give overskud igen.
© Copyright - seismo 2019