Online

Ny undersøgelse: Streaks på Snapchat kan stresse unge

Snapchat er ejet af det amerikanske firma Snap Inc.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter


1 juli, 2020Det kan stresse unge at skulle holde deres streak på Snapchat kørende. Det viser en undersøgelse lavet af Børns Vilkår.

Du kender det sikkert godt. Det lille flamme-ikon med et tal ved siden af på Snapchat.

Flammen og tallet viser, hvor mange dage i træk du og en ven har sendt billeder til hinanden på appen Snapchat. Tallet stiger hver dag, hvis I husker at snappe til hinanden. I har opnået en streak.

Hvis man ikke snapper med hinanden indenfor 24 timer, så forsvinder streaken, og man må starte forfra.

Flere danske unge har streaks på over 1.000. De har altså snappet med en anden hver dag i flere år. Og det kan stresse dem. Det viser en ny undersøgelse lavet af organisationen Børns Vilkår. Det skriver TV2.

Hvad viser undersøgelsen?

Undersøgelsen er lavet blandt 1.820 elever i 6. og 9. klasse.

De fleste af eleverne er på Snapchat. 97 procent af eleverne i 9. klasse bruger appen, mens 93 procent i 6. klasse bruger den.

6 ud af 10 piger i 9. klasse svarer, at de har fået en anden til at passe deres telefon, for ikke at miste en snapstreak. Hos drengene er tallet 3 ud af 10.

De unge er så optagede af at holde deres snapstreaks kørende, at det kan give dem stress. Det mener Børns Vilkår, som har lavet undersøgelsen.

Hvorfor vil man holde en streak?

Der er ikke nogen gevinst for at have en streak på Snapchat. Men en streak giver brugeren en form for belønning for at bruge appen.

På den måde bliver Snapchat en form for spil, og derfor får appen flere daglige brugere. Det forklarer Nathalie C. Larsen, som er specialist i sociale medier, til TV2.

”Det bliver en konkurrence, og man måler sig i forhold til andre. Og på den måde handler det om andet end bare det sociale element. Det bliver mere et spil – uden de features, der normalt er i et spil,” siger hun til.

Hun forklarer også, at Snap-streaks blandt unge bruges til at vise andre, hvor stærkt et venskab man har med en bestemt person.

Skal snap-streaks forbydes?

Børns Vilkår vil gerne undersøge, om snapstreaks er skadelige for børns mentale sundhed og om snapstreaks skal forbydes. Det skriver Politiken.

Og det er politikere fra Venstre og Socialistisk Folkeparti (SF) enige i. De vil også have undersøgt, om snapstreaks skal forbydes til børn.

”Det handler om afhængighed. Vi vil gerne opfordre regeringen til at få nedsat en arbejdsgruppe, der kigger på det her og kommer med nogle forslag til krav,” siger Karina Lorentzen Dehnhardt fra SF, til Politiken.

Hun vil altså bede regeringen, som er Socialdemokratiet, om at undersøge problemet nærmere, for at finde ud af, om det skal gøres noget.

LÆS OGSÅ: Koalaen kan være uddød i område før 2050.

Hvad mener du?

Skal snap-streaks forbydes til børn?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...© Copyright - seismo 2019