Kultur

Mystisk statue i USA dukkede pludselig op – nu er den forsvundet igen

Hvor kommer denne metal-statue fra?

Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix.

Julius Tromholt-Richter


30 november, 2020Den seneste uge har alle talt om en mystisk metal-statue. Den dukkede pludselig op i ørkenen i USA. Men nu er den forsvundet igen.

For 12 dage siden var et par park-betjente ude at flyve i en helikopter over ørkenen i staten Utah i USA. De skulle tælle, hvor mange af en bestemt type får, som lever i området. Men pludselig så de noget, som bestemt ikke var et får. Og som man ikke forventer at finde midt i en ørken.

”Wow, wow, wow, vend om, vend om! Der var et eller andet dernede. Lad os gå tilbage for at undersøge det,” sagde den ene park-betjent pludselig, ifølge piloten i helikopteren. Det siger han til mediet KSL TV.

Han havde set et 3,7 meter højt metal-tårn. Tårnet var plantet nede i sandet. Det ligner altså ikke noget, som nogen har tabt.

Siden har folk over hele verden diskuteret det mærkelig fund. Har vi haft besøg af rumvæsner? Eller er det kunst?

Mange mener, at den ligner den metal-klods, som nogle aber danser rundt om i filmen Rumrejsen år 2001 fra 1968. Det skriver Politiken.

Selvom den er af metal, så har man døbt metal-tårnet monolitten. Det er normalt en stor blok af sten, som man har hugget til en søjle eller lignende.  

Den nåede kun at stå der i 11 dage. For nu er den blevet fjernet igen.

Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix.

Hvem har fjernet den?

Det ved man ikke

Staten Utah ejer jorden, hvor den stod. Men myndighederne i staten har ikke plantet den. Eller fjernet den.

Det hele er lidt af et mysterium. Hvem har sat den der? Hvem har fjernet den? Hvordan har man fået den så langt ud i ørkenen?

I Utah ville myndighederne ikke sige, præcis hvor monolitten stod. Man var bange for, at folk ville tage ud for at finde den – og fare vild. Men de havde måske lige glemt, at der er noget, som hedder internettet. Folk fandt nemlig hurtigt ud af, hvor den stod. Blandt andet via Google Earth. Det skriver TV 2.

Derfor har flere været ude for at få taget et billede med den.

Hvor tror man, at den kommer fra?

Selvom det ville være sjovest, hvis monolitten var en gave fra rumvæsner, så er det nok ikke så sandsynligt.

Lige nu tror mange, at det kunstneren John McCracken, som har lavet statuen. Han har tidligere lavet lignende statuer. Og så var han stor fan af science fiction. Han boede i staten New Mexico, som ligger tæt på Utah. Han døde i 2011.

Ifølge John McCrackens søn havde hans far en drøm om at stille et kunst-værk et øde sted – som måske ville blive opdaget om lang tid. Det skriver mediet New York Times.

Så det kunne godt være ham. Men vi ved det ikke. Og måske finder vi aldrig ud af det?

LÆS OGSÅ: Mystisk metal-søjle fundet i ørkenen – er det rumvæsner eller bare kunst?
© Copyright - seismo 2019