Kultur

Liste: 8 ting, de unge laver derhjemme under corona-krisen

De danske skoler har indtil videre lukket til og med den 13. april.

Foto: Andrea Piacquadio

Nanna Hein


30 marts, 2020Det kan være helt vildt kedeligt at være så meget hjemme. Hvad får man egentlig tiden til at gå med? Vi spurgt en række unge om netop det.

Synes du også, det kan være svært at finde på noget at lave, nu hvor du er så meget hjemme? Hvis svaret er ja, så er du ikke den eneste.

Derfor har vi på Seismo spurgt 14 unge om, hvad de får tiden til at gå med. Så kan det være, at du også kan få lidt inspiration til, hvad du skal lave, hvis du keder dig.
1
Træning

Flere unge fortalte, at de træner derhjemme. Sofie Lundtofte på 17 år foreslog, at man kunne hoppe med til “corona-fitness” med komikeren Melvin Kakooza på Instagram. Det kan du læse mere om her.  

 

2
Kom lidt udenfor – men hold afstand

Flere unge siger, at de godt kan lide at gå ture. Når man går en tur udenfor, er det selvfølgelig vigtigt, at man følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og holder afstand. 

Når man er ude at gå en tur, kan man stikke høre-telefonerne i og høre musik eller en podcast. 

Et andet input kom fra Bodil Nedergaard-Hansen, som foreslog, at man cyklede en lang tur. Hun cyklede for eksempel 25 kilometer tidligere på ugen. 

3
Gør rent

Mange var enige om, at de fik gjort meget rent derhjemme for tiden. Ifølge Sundhedsstyrelsen er det også en rigtig god ide at gøre rent. Og man skal være særligt opmærksom på at få gjort steder som dør-håndtag rene ofte. Det er et sted, som bliver rørt meget, og derfor risikerer man at støde på virusser netop der.

Lige nu er også et godt tidspunkt at få smidt den fodbold-trøje ud fra 1.klasse, der lugter, og som du simpelthen ikke kan passe mere. 

4
Se en god film eller serie

Både 14-årige Katja Brunsgaard og 18-årige Heidi Lund Tranholm får set en masse serier og film, blandt andet på Netflix. 

Men hvis du snart føler, at du har set alt på diverse streaming-tjenester, så har vi lavet en liste over fem film fra online-filmfestivalen CPH:DOX, som du burde se. Du kan se listen lige her

5
Forkæl dig selv

Emma Bønnelycke Horslev på 14 år fortæller, at hun har brugt tid på at forkæle sig selv lidt. Hun har taget nogle lange bade, ordnet sit hår og negle – hun har altså holdt hjemme-spa. 

6
Snak med dine venner

Selvom vi skal blive hjemme og ikke må mødes med vores venner, så kan vi heldigvis stadig godt snakke med dem. Blandt andet video-chatter 17-årige Kaya Rønnov Pedersen meget med sine venner og familie. 

Og hvis du savner at feste, så kan det faktisk stadig godt lade sig gøre. Du kan se, hvordan Oliver Skovlund har holdt fest med sine venner online, her

7
Lav noget lækkert mad

Det er svært at scrolle igennem sit Instagram-feed uden at støde på et billede af en kanel-snegl eller to i øjeblikket. Men det er jo heller ikke så underligt, nu hvor der er så mange, som har tid til at bage.

Erika Jensen på 17 år gør det samme. Hun bruger ret meget tid på at lave rigtig svære kager, som hun aldrig har prøvet før. På den måde lærer hun også noget nyt. 

8
Lav skoleting

Ja, det lyder nok lidt kedeligt. Men langt de fleste unge skrev, at de brugte rigtig meget tid på at have virtuel undervisning og lave lektier. Men hey, tag det som en god ting, hvis du skal til eksamen til sommer – så har du pludselig masser af tid til at lære alt det, som du skal kunne. 

Men hvis corona-krisen varer helt til sommer-ferien, så er det slet ikke sikkert, at du skal til eksamen – læs mere om det her

© Copyright - seismo 2019