Kultur

Kendte mennesker donerer store beløb til skovbrande i Australien

Avengers-stjernen Chris Hemsworth er en af de kendisser, som har doneret store beløb til at bekæmpe skovbrandene i Australien.

Foto: Shutterstock

Freya Ea Bjørnlund


9 januar, 2020En land række kendte mennesker donerer penge til Australien for at stoppe de voldsomme skovbrande, som har plaget landet i månedsvis.

24 mennesker har mistet livet. Hundredevis af huse er brændt ned. Og knap en halv milliard dyr er døde – blandt andet mange koalaer.

Skovbrande har hærget Australien i månedsvis, og de har fået forfærdelige følger for mennesker og dyr. Billeder af de voldsomme brande er gået verden rundt, og det har givet mange mennesker lyst til at donere penge for at støtte Australien med at slukke brandene.

På få dage har danskere samlet næsten 700.000 kroner ind, skriver DR. Pengene er doneret til hjælpe-organisationerne Dansk Røde Kors og Verdensnaturfonden Danmark.

”Vi har aldrig oplevet noget lignende,” siger Bo Øksnebjerg, som er general-sekretær i Verdensnaturfonden Danmark, til DR.

En lang række kendisser har også været gavmilde. Faktisk har nogle af Hollywoods største stjerner doneret utroligt mange penge til Australien.

Skovbrande i Australien

  • Et område, som er større end Danmark, er allerede brændt ned i Australien.
  • 24 personer er døde.
  • op mod 2000 hjem er ødelagt
  • Cirka 480 millioner dyr er døde.
  • Over 8.000 koalaer frygtes døde.
  • Brandene har især ramt delstaterne New South Wales og Victoria i det sydøstlige Australien, og beboerne er bedt om at rejse væk fra området.

Metallica donerer fem millioner kroner

Rock-bandet Metallica sender fem millioner kroner afsted til Australien og skriver sådan her på Instagram:

”Vi er totalt overvældede af nyhederne om skovbrandene, der fejer henover Australien. Ødelæggelserne og deres konsekvenser for alle indbyggere, dyr, miljøet og det utrolige landskab i Australien er i sandhed hjerteskærende.”

Chris Hemsworth donerer 6,8 millioner kroner

Thor-stjernen Chris Hemsworth donerer 6,8 millioner kroner til sit hjemland sammen med sine kendte brødre Liam og Luke. Og han skriver på Instagram:

”Min familie og jeg donerer en million dollars. Forhåbentlig kan I også smide lidt i kassen. Hver en øre tæller.”

Nicole Kidman donerer 3,4 millioner kroner

Big Little Lies-stjernen Nicole Kidman og hendes mand Keith Urban donerer 3,4 millioner kroner. Og Keith Urban skriver på Instagram:

”Vores families støtte, tanker og bønner er med alle, som er påvirket af brandene over hele Australien.”

Russell Crowe donerer 712.000 kroner

Da Gladiator-stjernen for nylig vandt en Golden Globe-pris for sin rolle i serien The Loudest Voice, mødte han ikke op til pris-festen, fordi han var hjemme i Australien for at passe på sit hus, som brandene også har været tæt på. I stedet sendte han en takketale, som blev læst op af Jennifer Aniston, hvor han skrev:

”Tag ikke fejl, tragedien, som udspiller sig i Australien, er baseret på klima-forandringerne. Vi må handle baseret på videnskaben, flytte vores globale arbejdskraft til grøn energi og respektere vores planet for det unikke og fantastiske sted, den er – på den måde har vi alle en fremtid.”

Pink donerer 3,4 millioner kroner

Sang-stjernen donerer 3,4 millioner kroner.

”Jeg er totalt knust over at se, hvad der sker i Australien lige nu med de forfærdelige skovbrande,” skriver hun på Twitter, hvor hun også deler links til de organisationer, man kan støtte for at hjælpe Australien.
© Copyright - seismo 2019