Identitet

Justin Bieber giver 100.000 dollars til fan: 22-årige Julie bekæmper psykiske lidelser

Justin Bieber har selv stået frem med sit misbrug og psykiske lidelse.

Foto: Haley Lawrence/Shutterstock

Nanna Hein


12 februar, 2020Justin Bieber har selv kæmpet med psykisk sygdom. Nu sender han en stor pose penge afsted til sin fan Julie Coker, som arbejder for at sætte fokus på psykiske lidelser.

I fredags gav pop-stjernen Justin Bieber en kæmpe check til den 22-årige Julie Coker. Checken var på intet mindre end 100.000 dollars (det svarer til cirka 685.000 kroner). Det skriver Teen Vouge.

Julie får pengene, fordi hun har startet sin egen organisation. Den hedder Active Minds. Og den har til opgave at sætte fokus på psykiske lidelser blandt unge. 

Pengene skal blandt andet bruges til at betale for Julies skole – hun er ved at uddanne sig til socialrådgiver. Resten af pengene skal gå til Active Minds.

Julie Coker har selv fået diagnosen depression, og med sin organisation har hun sørget for, at over 4.000 studerende i USA er blevet tjekket for forskellige psykiske lidelser. De er blandt andet blevet tjekket for spiseforstyrrelse, depression og angst

Justin Bieber har selv stået frem med, at han også kæmper med psykiske lidelser. Det fortæller han blandt andet om i sin nyeste dokumentar-serie Seasons, der kan ses på YouTube Premium.

I september sidste år fortalte pop-stjernen sine fans på Instagram, hvordan han virkelig havde det. Han beskriver blandt andet også, hvordan han havde et misbrug af stoffer og slutter af med at huske sine fans på, at de ikke er alene.

“It’s hard to get out of bed in the morning with the right attitude when you are overwhelmed with your life”

Du kan se Instagram-opslaget her.

Hvor mange har egentlig en psykisk lidelse?

Cirka hver femte voksne amerikaner har en psykisk lidelse. Det viser tal fra den amerikanske organisation National Alliance on Mental Illness. Men det er ikke kun i USA, at mange menneske kæmper med psykiske lidelser.

Tal fra Psykiatri Fonden viser, at hver tredje dansker på et tidspunkt i livet vil kæmpe med en psykisk lidelse. Det er især unge kvinder, der bliver ramt psykisk. Det er cirka hver fjerde unge pige, der har en psykisk lidelse. 

En psykisk lidelse kan være mange forskellige ting. En af de meget kendte er spiseforstyrrelser. Hvis du har en spiseforstyrrelse, betyder det ikke, at du kun spiser meget lidt og er meget tynd. En spiseforstyrrelse handler nemlig ikke om størrelsen på din krop, men om det forhold du har til mad.

Justin Bieber har selv stået frem med, at han lider af angst. Det samme gør en stor gruppe af unge danskere. Ifølge Psykiatri Fonden har over 350.000 danskere angst.

Man kan være angst over for en række forskellige ting. Man kan for eksempel være bange for at være sammen med nye mennesker. Det kaldes social-fobi. 

Man kan også have panik-angst, hvor man pludselig bliver meget bange for at komme til skade eller måske dø. Men her kan du ikke rigtig sige, hvorfor du får det. 

Hvis du vil vide mere om psykiske lidelser, kan du læse videre her. Hvis du har brug for hjælp til en psykisk lidelse, kan du skrive til Psykiatri Fonden her eller ringe på 39 25 25 25.
© Copyright - seismo 2019