Identitet

I 2022 bliver tvangs-overspisning en rigtig sygdom

Foto: Unsplash

Julius Tromholt-Richter


15 november, 2019



Over 40.000 danskere lider af tvangs-overspisning. I 2022 bliver det en anerkendt sygdom.

Tvangs-overspisning er den spise-forstyrrelse, som flest danskere lider af.

Mellem 40.000-50.000 danskere i alderen 15 -45 år lider af sygdommen ifølge Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Alligevel har den ikke været anerkendt som en diagnose i Danmark. Men det ændrer sig i 2022.

Danmark følger nemlig verdens sundheds-organisation – World Health Organizations (WHO). Så når de anerkender nye sygdomme, så gør Danmark det også. WHO har lige anerkendt tvangspiseforstyrrelse som en sygdom. Derfor sker der nu også i Danmark.

Hvad er tvangsoverspisning?

Hvis man lider af tvangs-overspisning, så spiser man store mængder mad meget hurtigt. Ofte spiser man, selvom man ikke er sulten, og til at man er ubehageligt overmæt.

Mange gør det ofte alene, da de skammer sig over at spise så meget mad på samme tid. Bagefter bliver mange kede af det, og føler skyld.

I modsætning til en anden spise-forstyrrelse bulimi så kaster man ikke maden op igen bagefter, skriver psykiatrifonden.

Gode nyheder for tvangs-spisere

At det nu er en sygdom, er godt for de mange danskere, som lider af tvangs-overspisning. Når det ikke er en anerkendt sygdom, kan det nemlig være rigtig svært at få behandling for det i kommunerne. Det vil nu ændre sig, forklarer Laila Walther, som er direktør i Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade, til DR.

Hun fortæller også, at det er vigtigt for, hvordan folk med sygdommen ser sig selv.

”Det betyder meget, at de kan sige til sig selv, at når de ikke kan kontrollere deres spisning, så er det ikke, fordi de er mærkelige, men fordi de har en sygdom”, siger hun til DR.

Måske kender du en, som lider af tvangsoverspisning? Måske gør du selv? Hvis du har brug for nogle at tale med, så kan du altid ringe eller chatte med Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. Du kan ringe på 70 10 18 18 eller chatte med dem her.




© Copyright - seismo 2019