Online

Hjælp til eksaminerne: Dansk opslagsværk er tilbage

Den Store Danske Encyklopædi har udkommer nu som Lex.dk

Foto: Bongkarn Thanyakij/Pexels

Nanna Hein


26 maj, 2020Nu bliver det igen let at finde information om alt fra romer-riget til bornholmske sild.

Hvis du nu er en af dem som snart skal til eksamen, så har vi har en god nyhed til dig. Den Store Danske Encyklopædi er nemlig kommet tilbage. Sådan skriver DR

Den Store Danske Encyklopædi kommer ud på den nye platform Lex.dk, hvor du kan få adgang til flere tusinde artikler – blandt andet om Danmarks historie, geografi og kultur. 

Du kan se det nye opslagsværk her.

Lex.dk

  • Hed tidligere Den Store Danske Encyklopædi.
  • Er et samarbejde mellem blandt andet Den Store Danske, Dansk Pattedyrs-atlas og Danmarkshistorien, som alle er forskellige former for leksika. 
  • Kan bruges af alle fra mandag den 25. maj 2020. 

Kilde: Lex.dk

Et spørgsmål om penge

Da Den Store Danske Encyklopædi ”lukkede” tilbage i 2017, var det et spørgsmål om penge. Hjemmesiden var simpelthen for dyr at holde i live. 

Men siden har aldrig rigtig været væk. Side den lukkede har man stadig kunne gå ind og læse om alt mellem himmel og jord – men siden er ikke blevet opdateret siden 2017.

Men nu har staten givet 23 millioner kroner til hjemmesiden. Pengene skal bruges til at betale for siden til og med 2022. Der er ingen reklamer på Lex.dk, derfor tjener siden ikke nogen penge selv.

Ude før tid 

Alt på Lex.dk kommer til at være gratis, og det regner chef-direktøren, Niels Elers Koch, med, at de unge kommer til at blive glade for. På hjemmesiden denstoredanske.dk kan de nemlig se, at det særligt er de unge, som bruger den til opgaver og eksaminer. 

Derfor udkommer Lex.dk også før planlagt.

Planen var faktisk at Lex.dk først skulle udkomme  i efteråret, men fordi corona-pandemien har sendt så mange skole-elever hjem, har man valgt at udkomme før tid. 

”Det ville være åndssvagt af os ikke at prøve at gøre det hurtigere, så de kan få et bedre redskab at arbejde med,” siger Niels Elers Koch til DR. 

LÆS OGSÅ: Hvordan går det med corona-virusset i Rusland?
© Copyright - seismo 2019