Online

Historisk: Den første kvindelige verdensmester i en e-sports-turnering

Foto: Blizzard

Julius Tromholt-Richter


11 november, 2019Kinesiske Xiaomeng ’VKLiooon’ Li kan nu kalde sig verdens-mester i spillet Hearthstone. Det er første gang i historien, at en kvinde kan kalde sig det.

Når de store præmier skal uddeles i e-sports-turneringer, så er det ofte drengene, som står øverst på podiet til sidst. Men det er måske ved at være slut.

I hvert fald er det nu en kvinde, som kan kalde sig verdens-mester i computer-kortspillet Hearthstone.

Kinesiske Xiaomeng ’VKLiooon’ Li vandt nemlig Hearthstone Global Finals til eventet BlizzCon, som afholdes hvert år af Blizzard – firmaet som står bag spillet Hearthstone.

I finalen vandt VKLiooon 3-0 over amerikaneren Brian ’bloodyface’ Eason. Udover trofæet og æren kan VKLiooon også tage 200.000 dollars med hjem. Det svarer til cirka 1,3 millioner danske kroner.

Se hele kampen her:

”Dit køn betyder ingenting. Alle kan gøre det”

Efter sejren var det en tydeligt bevæget VKLiooon, som med tårer i øjnene talte til publikum. Hun fortalte, at en mandlig Hearthstone-spiller for nogle år siden havde fortalt hende, at hun burde droppe e-sport, fordi det var for drenge.

Hun havde derfor disse ord til de kvindelige e-sports-udøvere i verden:

”Jeg vil gerne sige til alle piger derude, som drømmer om at dyrke e-sport og vinde hæder: Hvis du virkelig vil det og tror på dig selv, så betyder dit køn ingenting. Alle kan gøre det.”

”Det her er den bedste måde at ramme alle dem, som ikke troede på mig, bare fordi jeg er en pige. Det her beviser, at piger også kan være gode professionelle spillere ligesom drengene,” sagde hun.

Med sejren viser VKLioooon, at kvinderne sagtens kan hamle op med mændende, når det gælder e-sport.

Du kan selv prøve kræfter med Hearthstone her. Spillet er gratis. Måske bliver du den næste verdensmester i Hearthstone?
© Copyright - seismo 2019