Økonomi

Her er de e-sports-hold, som tjente mest sidste år

Sedlerne på billedet burde nok have lidt flere nuller på. Der er nemlig rigtig mange penge i at være e-sports-stjerne.

Foto: Pexels

Julius Tromholt-Richter


6 februar, 2020Da 2019 sluttede, var det tid til at gøre status over sæsonen. Seismo har her samlet de tre e-sport-hold, som tjente flest penge i 2019.

Der kan være gode penge i at spille computer. Rigtig gode penge. Men så skal du også være blandt de bedste spillere i verden. Og spille for et af de bedste hold.

Mange e-sports-turneringer spilles nemlig i hold. Vi har lavet en liste over de hold, som har tjent flest penge i 2019. Så kan du også lige se, hvilket hold du skal spille for i fremtiden.

Det er hjemmesiden Esportsearnings, som laver liste over, hvor meget hold og spillere tjener i e-sport.

Ikke plads til danske Astralis

Det danske Counter-Strike hold Astralis havde et rigtig godt år. Med sejre i flere turneringer er danskerne lige nu verdens bedste Counter-Strike hold.

De fik i 2019 skrabet 1 million dollars sammen i præmie-penge. Det svarer til cirka 6,78 millioner kroner. Men det er slet ikke nok til at komme på top 3.

Det siger lidt om, hvor mange penge der er i e-sport. De mange timer foran skærmen kan altså godt betale sig.

3. pladsen

Hold: Lazarus Esports.
Spil: Fortnite.
Præmiepenge i 2019: 27,6 millioner kroner.

Det canadiske Fortnite-hold tjente især mange penge til VM i Fortnite i juli måned.

Selvom holdet ikke vandt nogle af turneringerne, så fik de en 2. plads i duo-turneringen (hvor man spiller to sammen) og en 4. plads i solo-turneringen (hvor man spiller alene). Det skaffede holdet 3 millioner dollars eller 20,3 millioner kroner. Sammenlagt med de andre turneringer de har vundet i år, så er det nok til en 3. plads på vores liste.

Se højdepunkter fra deres VM her:

2. pladsen

Hold: Team Liquid.
Spil: Dota 2.
Præmiepenge i 2019: 61 millioner kroner.

Det hollandske hold Team Liquid blev nummer to til VM i Dota 2 i 2019. Den præstation gav holdet 4 millioner dollars eller 27 millioner danske kroner. Sammenlagt med de andre turneringer de har vundet, så bliver det til en flot 2. plads.

Se højdepunkter fra finalen her:

1. pladsen

Hold: OG.
Spil: Dota 2.
Præmiepenge i 2019: 101 millioner kroner.

Wow. Imponerende 100 millioner kroner har europæiske OG skrabet sammen i 2019. De vandt VM i Dota 2 over Team Liquid, som er nummer to på denne liste. Der er bare ekstremt mange penge i Dota 2.

OG er i øvrigt anført af danske Johan ’N0tail’ Sundstein, som er den rigeste e-sports-stjerne i verden. Sejt gået af danske N0tail.

Se højdepunkter fra finalen her:
© Copyright - seismo 2019