Kultur

HBO Nordic får endelig sin første danske serie

Den første danske HBO-serie kommer til at hedde Kamikaze.

Foto: Unsplash

Freya Ea Bjørnlund


4 december, 2019Den første danske serie er på vej til streaming-tjenesten HBO Nordic. Og den handler om 18-årige Julie, som rejser jorden rundt efter en stor tragedie.

På Netflix snakker de dansk i serien The Rain. Men på streaming-tjenesten HBO Nordic, hvor nogle af verdens bedste serier ligger, kan man ikke se nogen danske HBO-serier.

Den første danske HBO-serie skulle egentlig have været en gigantisk serie baseret på en af Danmarks mest berømte bøger, Pelle Erobreren. Men den serie blev i sidste øjeblik droppet af HBO – læs mere om det her.

Men nu sker det. HBO har bestilt sin første danske serie. Det skriver flere medier, blandt andre Politiken.

Den kommer til at hedde Kamikaze. Og den er baseret på bogen Muleum skrevet af den norske forfatter Erlend Loe.

Hvad skal Kamikaze handle om?

Drama-serien kommer til at fortælle historien om Julie, som kort efter sin 18-års fødselsdag får en SMS fra sin far. Der står:

”Vi styrter. Elsker dig. Gør som du vil. Far”

Øjeblikket efter styrter hendes far, hendes mor og hendes bror ned med et fly i Uganda. De dør alle tre.

Julie kastes ud på en både trist ,sjov og usædvanlig rejse. Hun forsøger at tage sit eget liv, men det går ikke så godt. Så i stedet beslutter hun at rejse verden rundt med fly.

Kamikaze er et japansk ord, som blandt andet blev brugt om japanske piloters selvmords-aktioner under 2. Verdenskrig, hvor de med vilje styrtede deres fly ind i amerikanernes skibe og døde.

Men Julie kommer altså ud på en lidt anden mission, hvor hun skal finde ud af at leve med savnet af sin familie.

Hendes historie bliver fortalt over otte afsnit, som skal skrives af Johanne Algren. Hun har blandt andet skrevet den pris-vindende danske film Holiday.

Serien skal instrueres af Annette K. Olesen, som også står bag filmene Forbrydelser, Lille soldat og Skytten, og hun har også instrueret flere afsnit af DR-serien Borgen.

Vi ved endnu ikke, hvornår Kamikaze lander på HBO Nordic. Men vi kan ikke vente.
© Copyright - seismo 2019