Politik

Gymnasium vil afholde dimission som drive-in: Elever kommer i bil med forældrene

Flere steder i verden bliver der afholdt events i bil på grund af corona-virusset. Her er folk i Frankrig i teatret.

Foto: Loic Venance/AFP/Ritzau Scanpix

Julius Tromholt-Richter


26 maj, 2020Når de færdige elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium skal have deres eksamensbevis, så bliver det med familie og venner i biler foran en stor scene.

Lige nu går vi ind i en tid, som normalt ville have betydet fest for mange studerende. Det er nemlig den tid på året, hvor mange elever bliver færdige på deres uddannelse. Og det skal selvfølgelig fejres.

De færdige studenter på gymnasier og ungdomsuddannelser plejer at blive fejret til en dimissions-fest. Til dimissionen får man overrakt sit eksamensbevis, mens familien sidder og ser på.

Men på grund af corona-virusset, så bliver det svært i år. Man må nemlig ikke afholde store arrangementer.

Det har tvunget flere skoler til at finde på andre løsninger. Nogle holder for eksempel dimission uden forældrene. På Aalborg Tekniske Gymnasium har de fundet på en anden løsning. Det skriver TV2 Nord.

Hvad er planen?

Aalborg Tekniske Gymnasium vil afholde dimissionen som et drive-in-arrangement.

Der er cirka 270 elever på skolen, som bliver færdige i år. Planen er, at eleverne skal rulle ind til arrangementet i bil sammen med deres forældre.

Der vil være en stor scene med en stor-skærm. Det, der bliver sagt på scenen, kan alle høre via radioen i deres bil, ved at stille ind på en bestemt frekvens. Hver klasse skiftes til at komme op på scenen, hvor eleverne vil modtage eksamensbeviset. Eleverne vil selvfølgelig have god afstand til hinanden.

Skolen regner med, at 800-1.200 mennesker vil deltage i arrangementet. Derfor kan man ikke holde det i Musikkens Hus, som man plejer. For at få plads til alle har skolen derfor fået lov til at låne dyrskue-pladsen i Skalborg den 26. juni.

Der har tidligere været afholdt samme type arrangementer rundt omkring i Danmark, hvor man for eksempel har kunnet se stand-up, film eller gudstjenester.

Før arrangementet kan blive til noget, så skal det først godkendes af politiet. Men det regner man ikke med, bliver noget problem.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Næsten hver 4. elev fortryder 10. klasse.
© Copyright - seismo 2019