Politik

Gymnasie-elev anholdt for at true med skole-skyderi

Rektoren fra Tornbjerg Gymnasium i Odense bekræfter, at en elev fra skolen er blevet anholdt.

Foto: Pexels

Freya Ea Bjørnlund


13 november, 2019En mandlig elev på Tornbjerg Gymnasium i Odense er blevet anholdt for at true med skole-skyderi.

I dag blev en elev hentet af politiet på Tornbjerg Gymnasium i Odense, skriver TV2 Fyn.

Den mandlige elev er blevet anholdt for at true med et skole-skyderi, fortæller politiet. Altså at tage våben med i skole og skyde på elvere og lærere.

“Jeg kan bekræfte, at vi har været ude på skolen og anholdt en elev. Vi fik en anmeldelse om, at eleven havde ytret sig i sammenhæng med noget, der kan forbindes med skoleskyderi,” siger Anders Furbo-Therkelsen, som er vagtchef ved Fyns Politi, til BT.

Rektoren for Tornbjerg Gymnasium, Carsten Clausen, bekræfter til BT, at politiet har været ude på gymnasiet og har anholdt en elev.

Der vides endnu ikke noget om, hvad eleven har sagt eller gjort, som er blevet opfattet som en trussel om et skoleskyderi.

En anden fynsk elev truede med at “skyde bøller”

Det er ikke første gang, at en fynsk skole-elev truer med et skoleskyderi. Sidste år truede en 15-årig dreng fra Nymarksskolen ved Kerteminde med at udføre et skoleskyderi – på en amerikansk skole, Albany High School i Californien.

I nogle kommentarer på YouTube skrev han ifølge TV2, at han havde “noget i retning af fem pistoler”. Og at han havde tænkt sig at tage til skolen i Californien, “så jeg kan øve mig i at skyde bøller på min egen skole.”

Under rets-sagen sagde den 15-årige elev, at kommentarerne kun var en joke. Men han blev dømt til 30 dages betinget fængsel for at true med skyderiet. En betinget dom betyder, at man ikke skal sidde i fængsel, men at der stadig bliver holdt øje med, om man gør noget kriminelt.
© Copyright - seismo 2019