Kultur

For frækt: Lesbisk kys er klippet ud af Star Wars-film i Singapore

Robotten BB-8 dukker op i den nye film Star Wars: The Rise of Skywalker.

Foto: Shutterstock

Freya Ea Bjørnlund


30 december, 2019En scene, hvor to kvinder kysser hinanden, er forsvundet fra den nye film Star Wars: The Rise of Skywalker i Singapore.

Er det stadig provokerende at se to kvinder kysse i 2019? Det er det åbenbart i Singapore.

De mener, at det faktisk er farligt for børn at se den slags. Det har Singapores regering besluttet i anledning af premieren på den niende Star Wars-film, Star Wars: The Rise of Skywalker.

I slutningen af filmen ser man en kort scene, hvor to kvinder kysser hinanden. Men scenen er blevet klippet ud af den version af filmen, som bliver vist i biograferne i Singapore.

Regeringens begrundelse lyder, at ”flere børn kan se filmen, når den ikke indeholder et lesbisk kys.” Det skriver Politiken.

Når scenen er klippet ud, er filmen tilladt for børn over 13 år. Men hvis scenen var med, skulle man være mindst 16 år for at se den. Det skriver en talsperson fra Singapores regering til nyheds-bureauet Reuters.

Scenen med det lesbiske kys er også blevet klippet ud i Dubai, skriver film-mediet The Hollywood Reporter.

Lov mod homoseksuel sex

I Singapore er det lesbiske kys blevet erstattet af en scene, hvor der antydes en lille flirt mellem de to kvinder.

I Singapore er det ulovligt for to mænd af have sex med hinanden. Hvis man gør det alligevel, kan man blive straffet med op til to år i fængsel. Loven bliver dog ikke brugt ret tit.

Men loven gælder dog ikke kvinder. Det vil sige, at det ikke er ulovligt for to kvinder at have sex – kun for mænd. Faktisk demonstrerede aktivister for at få loven droppet i Singapore så sent som i november.

Filmselskabet Disney, som står bag Star Wars-filmen, har ikke kommenteret det manglende kys.

Det er ikke første gang, at Disney er kommet i problemer på grund af en scene med homoseksuelle undertoner. Da Disney sendte en ny version af Skønheden og Udyret i biograferne i 2017, blev filmen i en periode forbudt i Malaysia, fordi Gastons ven LeFou danser med en anden mand. Og i Rusland fik børnefilmen en alders-grænse på 16 år.
© Copyright - seismo 2019