Kultur

Fodboldspilleren Zlatan er blevet upopulær i hjembyen: “Dø sigøjner”

Statuen af Zlatan Ibrahimovic med et toilet-sæde rundt om armen.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

Julius Tromholt-Richter


28 november, 2019Den svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic har investeret penge i en svensk fodboldklub. Det har fået fans af barndomsklubben til at gå amok.

For bare halvanden måned siden fik den berømte svenske fodboldspiller Zlatan Ibrahimovic rejst en statue i sin hjemby Malmö i Sverige.

Han blev nærmest set som en gud i fodboldklubben Malmö FF, hvor han startede sin imponerende karriere i 1999, inden han skiftede til Ajax Amsterdam i 2001.

Men nu er Sveriges mest berømte fodboldspiller måske den mest hadede mand i hjembyen.

Hvad har han gjort?

38-årige Zlatan har netop investeret en masse penge i svensk fodboldklub – som ikke er Malmö FF. Det er rivalerne Hammarby, som spiller i Stockholm, som Zlatan har købt cirka 25 procent af. Det afslørede Zlatan på sin Twitter og Instagram-profil onsdag.

Og det har fået fans til at gå amok.

Hvad har fansene gjort?

Man kan vist godt sige, at fansene har ikke taget det så pænt.

Det startede tidligt onsdag, hvor der blev hængt et toilet-bræt på statuen. Natten til torsdag forsøgte flere at sætte ild til statuen med romer-lys – nød-blus som egentlig er lavet til fiskere, men som fodbold-fans tit bruger.

På jorden foran statuen skulle der være spray-malet ordene Cigani dö som betyder ‘dø sigøjner.’ Det skriver DR. Zlatan Ibrahimovic har en bosnisk far og kroatisk. Flere tusind Malmö-fans har allerede skrevet under på, at de vil have flyttet statuen, skriver Ekstra Bladet.

Se fans brænde statuen med romerlys.

View this post on Instagram

"Zlatan – Cigani" @iamzlatanibrahimovic

A post shared by ? (@blatteultras04) on

Også Zlatans hjem i Stockholm har været udsat for hærværk.

“Der er påbegyndt en indledende undersøgelse af sagen og skaderne. Der er nogen, som har spraymalet og hældt surströmning ud. Vi har også beslaglagt en plakat”, siger efterforskningsleder Bengt Dahnell til Aftonbladet.

Surströmning er en bestemt type sild, som lugter af rådne æg. Der er blandt andet blevet skrevet Judas på Zlatans hjem. Judas var ham, som forrådte Jesus i Biblen. Det er derfor et ord, som bliver brugt om forrædere.

Foto: Jessica Gow/TT/Ritzau Scanpix© Copyright - seismo 2019