Videnskab

Flere dyr nyder godt af corona-krisen

Havskildpadderne nyder de mennesketommer strande rundt omkring i verden.

Foto: Jolo Diaz/Pexels

Nanna Hein


20 april, 2020Corona-krisen har gjort at vi mennesker er hjemme det meste af tiden. Og når vi er hjemme, så giver det plads til dyrene.

Staten Florida i USA plejer at have deres mange strande fyldt med turister. 

Men under corona-krisen er der ikke mange mennesker på de hvide strande. Det er der nogle dyr, som er rigtig glade for – nemlig havskildpadderne. Sådan skriver TV2

Normalt lever hav-skildpadderne i havet, men de kommer op på stranden for at lægge æg. Og her er der mange trusler imod havskildpadderne. Der kan blandt andet blive gjort skade på deres reder, de kan blive viklet ind i affald eller blive ramt af både. 

Men alt dette er mindsket en hel del på grund af corona-krisen.

Skildpadderne er i øjeblikket i gang med at lægge æg på strande overalt i verden. Så de har det altså fået super forhold under corona-krisen

Byerne er fyldt med dyr

I rigtig mange storbyer rundt omkring i verden, findes der flere slags vilde dyr. I København lever der for eksempel mere end 2.000 ræve. 

Så nu hvor der de fleste mennesker holder sig hjemme, så begynder dyrene at komme mere og mere frem. Men vi skal ikke være nervøse for, at dyrene kommer til at overtage storbyerne. Det forklarer Seth Magle til den britiske avis The Guardian. Han er direktør for the Urban Wildlife Institute i Chicago. 

“De her tider minder os om, at dyrene altid har levet de samme steder som os. Vi tror måske ikke at byerne er en del af naturen – men det er de,” siger han til The Guardian

Det kan man blandt andet se i Japan. I Nara Park plejer en stor gruppe hjorte nemlig at holde til. Hjortene er vant til, at der kommer masser af turister året rundt for at give dem mad. Men fordi der ingen turister er i byen, er hjortene begyndt at gå rundt på veje og gader udenfor parken. Se et billede af dem her:

Et andet dyr, som også er på opdagelse i de tomme storbyer, er kænguruen. I Australien blev en kænguru nemlig spottet hoppe rundt i byen Adalaide.

LÆS OGSÅ: Er corona-krisen faktisk god for klimaet?
© Copyright - seismo 2019