Politik

Flere bøger og færre iPads: Minister vil skære ned på skærm-tid til elever i skolen

Skærme gør elever dårligere til at læse, viser en stor undersøgelse.

Freya Ea Bjørnlund


17 december, 2019Der skal skrues ned for alle de digitale redskaber i skolerne. Det mener Pernille Rosenkranz-Theil, som er børne- og undervisningsminister.

Når du skal lære noget nyt, føles det så bedst at læse det i en bog eller på en skærm?

iPads og andre digitale redskaber har taget overhånd i skolen, mener politikeren Pernille Rosenkranz-Theil, som er børne- og undervisningsminister. Det siger hun til Politiken:

”Der er brug for almindelig sund fornuft, når det gælder digitalisering. Der er vi måske blevet lige lovlig begejstrede ved tanken om, hvor smart digitaliseringen er. Det er den måske ikke alligevel.”

Sværere at læse på skærme

Pernille Rosenkranz-Theil mener, at det er alt for meget skærm-tid, når nogle skoler bruger digitale redskaber i 85 procent af undervisningen, for eksempel e-bøger.

Derfor går hun nu i gang med at undersøge, hvordan der kan komme flere bøger og færre skærme i skolen. Det vil hun diskutere sammen med lærere, it-virksomheder og Kommunernes Landsforening, der er en forening for alle landets 98 kommuner, som har ansvaret for skolerne.

En stor undersøgelse viste for nylig, at skærme gør danske elever i folkeskolen dårligere til at læse – og giver dem mindre lyst til at læse. Læs mere om det her.

Hvad synes du om Pernille Rosenkranz-Theils idé?

Skal der være færre skærme og flere bøger i skolen?

Vis resultater

Indlæser ... Indlæser ...© Copyright - seismo 2019