Findes der racisme i Brasilien?

Brasilien er kendt for sin rigdom af farver, kultur og traditioner. Det sydamerikanske land er berømt for karneval, smukke strande og imponerende natur. Men udover landets mangfoldighed er Brasilien også blevet kaldt et racedemokrati – altså et sted, hvor racisme ikke kan eksistere på grund af den brede vifte af etniske grupper og kulturer.

Men er dette virkelig sandheden? Findes der ikke racisme i Brasilien? Gennem denne artikelserie vil vi undersøge og udforske, om Brasilien virkelig er det racedemokrati, som det ofte er blevet fremstillet som, eller om racisme stadig er en udfordring i det brasilianske samfund.

Gennem interviews med brasilianske politikere, borgere, politimænd og andre personer, som har indsigt i emnet, kan du blive klogere på deres historie og syn på racedemokratiet i Brasilien.

Målet med denne artikelserie er ikke kun at udforske og uddybe Brasilien som racedemokrati, men også at skabe opmærksomhed omkring de udfordringer og problematikker, som minoritetsgrupper stadig står over for i landet. Gennem denne artikelserie vil vi bidrage til en større forståelse af, hvor langt Brasilien er kommet i sin kamp mod racisme og diskrimination og hvordan der stadig er arbejde at gøre.

Temasiden er støttet af Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje

Kolonitid og slavehandel i Brasilien

Brasilien er længe blevet kaldt et samfund med så mange forskellige slags mennesker, at der ikke kan eksistere racisme. Men landet er stadig dybt racistisk, mener landets sorte og indfødte befolkning.

Læs artiklen på Seismo

 Den evangelistiske kirke

Ifølge den evangeliske kirke i Brasilien er homoseksuelle og andre religioner djævlens værk. Vi diskriminerer ikke, vi adlyder blot Guds vilje, siger en selverklæret profet om den hastigt voksende religion.

Læs artiklen på Seismo

Homoseksuel brasilianer

Befolkningen i Brasilien er ikke enige om mange politiske emner, og de er generelt dårlige til at tale om politik. Det er sjældent, jeg røber for nogen, hvem jeg stemmer på, siger ung, homoseksuel brasilianer.

Læs artiklen på Seismo