Online

Færre ser den populære computer-spiller ’Ninja’ spille – men det ”giver han en fuck for”

Før spillede Ninja på hjemmesiden Twitch. Nu er han flyttet til Mixer.

Foto: Caspar Camille Rubin/Unsplash

Julius Tromholt-Richter


13 december, 2019Den populære Fortnite-spiller Tyler ’Ninja’ Blevins har skiftet hjemmeside fra Twitch til Mixer. Nu ser færre ham spille. Men det er han ligeglad med.

Hvis du kender lidt til streamere – dem som man kan se spille computer på internettet – så kender du nok også amerikanske Ninja.

Tyler ’Ninja’ Blevins er nemlig en af verdens mest populære streamere. Med sit blå hår er han let at genkende – og så er han især kendt for at spille det populære spil Fortnite.

De fleste streamere spiller på hjemmesiden Twitch.tv, som er ejet af Amazon. Twitch har flere end 15 millioner besøgende hver dag.

Men Ninja valgte i august 2019 at forlade Twitch og sine 14 millioner følgere for at skifte til konkurrenten Mixer, som er ejet af Microsoft. Og nu har han ikke lige så mange seere.

Ninja: ”Jeg giver en fuck for seertal”

Hvis man ser en streamer spille, kan man undervejs skrive til streameren og de andre seere i chatten. Forleden talte flere i chatten om Ninjas seertal. Og det er han træt af at høre på.

  • Ninja var den mest populære streamer på Twitch. Han havde 14 millioner følger. Det var flere end dobbelt så mange, som den næstmest populære kanal.
  • På Mixer har Ninja lige nu 2,3 millioner følgere – han er klart platformens mest populære streamer.
  • Mixer er stadig langt bagefter Twitch, Facebook og YouTube når det kommer til seere.

    Kilde: BusinessInsider.com

”Jeg kan læse nogle af kommentarerne, og går ud fra, at I taler om mine seertal. Jeg tror slet ikke, at I forstår, hvor lidt jeg giver en fuck for det, ok? Hvor lidt seere betyder for mig lige nu på Mixer,” sagde han.

”Jeg nyder, hvad jeg laver. Og tænk engang – jeg får lov til det. Uden at jeg skal tænke på seertal eller reklamer. Jeg kan tage ferie, når jeg vil. Jeg kan tage fri. Jeg har mine stream-dage. Jeg har det godt,” siger han og fortsætter.

”Lige nu fokuserer jeg på at lave godt indhold. Og hvis I ikke kan lide, så lad være med at se det. Jeg kan love jer for, at mit indhold er 10 gange bedre, end det var på Twitch,” sagde Ninja.

Se videoen her:

Forlod Twitch efter uenigheder

Ninja fortalte i podcasten True Geordie Podcast, at han forlod Twitch, fordi de, ifølge ham, ikke ville give ham nok frihed. Han ville blandt andet have lov til at skrive under med forskellige sponsorer – firmaer der vil give ham penge for at bruge deres produkter.

Han sagde, at han gav Twitch mange chancer, og prøvede at forhandle med dem. Og det var ikke meget, at han forlangte. Det handlede ikke om penge men om at få mere frihed. Det ville Mixer gerne give ham. Derfor skiftede han til dem.

Derudover siger Ninja, at han skiftede for alle streameres skyld. Han mener, at det er vigtigt, at der er flere konkurrerende streaming-sider. Hvis alle var på Twitch, kunne de nemlig få lov til at bestemme alt for meget over streamerne, forklarer han ifølge The Loadout.

Ninja er ikke den eneste, som har forladt Twitch. Læs mere om det her.
© Copyright - seismo 2019