EU og grænserne: Har vi plads til flere flygtninge og indvandrere i EU?

Mange flygter fra lande i Afrika og Mellemøsten til EU. Vi hører forfærdelige historier om folk, som drukner i forsøget på at krydse havet og komme til EU.
Men hvad skal EU gøre, når immigranterne kommer og banker på vores dør? Har vi plads til flere flygtninge og indvandrere i EU? Hvor mange? Skal EU-landene arbejde sammen på dette område, eller skal de enkelte lande løse problemerne selv? Skal vi bygge et Fort Europa med mure, pigtråd og hegn? Og hvad med den danske grænse?

Denne temaside indeholder artikler, videoer, podcast, bog og debatevent.

Kortet viser lande i EU 2021

Afholdt debatevent om E U og grænserne

EU og grænserne:  debat med ungdomspolitikere fra forskellige partier om hvem der skal have lov at bo i Europa. Debat blev afholdt den 24. februar 2022.

Hvad skal EU gøre, når immigranterne kommer og banker på vores dør? Har vi plads til flere flygtninge og indvandrere i EU? Hvor mange? Skal EU-landene arbejde sammen på dette område, eller skal de enkelte lande løse problemerne selv? Skal vi bygge et Fort Europa med mure, pigtråd og hegn? Og hvad med den danske grænse?

Det er nogle af de spørgsmål, som de unge politikere vil diskutere den 24. februar. I løbet af debatten vil alle deltagere have mulighed for selv at deltage aktivt. Der vil nemlig være en række afstemninger undervejs, hvor I skal tage stilling til det, der debatteres. Derudover vil der også være mulighed for at stille spørgsmål til panelet.

Undervejs vil der blive vist flere korte videoindslag, som sætter tonen for debatten. Derudover vil der være en ekspert i EU, som vil tilføje tal og fakta til politikernes diskussioner.

Podcast

Podcast: Hvilken aftale har EU og Tyrkiet om migranter og flygtninge?

EU har lavet aftaler med flere af de lande, som grænser op til EU. De skal sørge for at kontrollere, hvor mange migranter og flygtninge, som kommer ind i EU.

Lyt til podcasten på Seismo

Temabog

Hvad er EU og hvem bestemmer?

Læs om magtfordelingen mellem de fire vigtigste institutioner under EU og de komplicerede arbejdsgange for nye EU-love.

Læs bogen på Ereolen