Politik

Dronningen og statsministeren talte til de unge: Lad være med at mødes

Dronningen talte i går tirsdag til danskerne, grønlænderne og færingerne.

Foto: Dr/Ritzau Scanpix

Julius Tromholt-Richter


18 marts, 2020I går tirsdag holdt den danske statsminister Mette Frederiksen endnu et presse-møde om corona-virusset. Bagefter holdt dronningen en historisk tale. Begge talte blandt andet til de unge.

I går blev der afholdt endnu et presse-møde om corona-virusset. Først var det Danmarks statsminister, Mette Frederiksen, som talte til danskerne. Hun præsenterede flere nye regler i forhold til, hvordan vi skal håndtere corona-krisen. Bagefter holdt dronning Margrethe en historisk tale til folket.

Det er nemlig første gang nogensinde, at dronningen taler til danskerne i en krise-tid. Normalt taler hun kun direkte til danskerne til nytår. Sidste gang en konge eller dronning talte til danskerne på den måde, var da 2. Verdenskrig sluttede. Dengang blev talen holdt af dronningens farfar, Christian. 10. Se hans tale her.

Her er, hvad dronningen og statsministeren sagde tirsdag.

Mette Frederiksen

Flere medier har fortalt, hvordan unge mennesker stadig fester. Derfor talte Mette Frederiksen blandt andet direkte til de unge.

”Især til de unge vil jeg sige: Det kan godt være, at du er sund og rask, men du kan bære smitten videre til andre mennesker. Også til en, der ikke kan tåle at blive smittet. Vi skal have brudt den smitte-kæde nu,” sagde hun.

Hun præsenterede også flere nye regler, så vi undgår, at corona-virusset spredes mere.

Her er de nye regler:

1. Nu må man ikke være flere end 10 mennesker samlet ad gangen. Man må stadig gerne tage bus, tog eller metro – men det anbefales at man gør det så lidt som muligt. Man må gerne opholde sig på sit arbejde.

2. Flere butikker og forretninger skal lukke. Det gælder blandt andet shopping-centre, frisører, tatovører, natklubber, vandpibe-caféer, fitness-centre, solcentre og andre steder, hvor man kommer tæt på hinanden. Supermarkederne vil stadig være åbne. Men man skal sørge for at holde afstand til de andre kunder.

3. Restauranter og caféer skal lukke. De må stadig levere take away.

Alle tiltag gælder fra i dag onsdag kl. 10.

Dronningen

Dronningen talte om corona-virusset i sin historiske tale. Hun fortalte, at man ikke kan være bekendt at holde fester og fødselsdage. For så kan man smitte hinanden.

”Det er tankeløst, og det er først og fremmest hensynsløst,” sagde hun.

Hun talte også direkte til de unge.

”Det er ikke alle, der tager situationen tilstrækkeligt alvorligt. Den er alvorlig, og den gælder os alle sammen. Selvfølgelig er det skuffende og ærgerligt ikke at kunne mødes med hinanden, især når man er ung. Men I har tiden for jer, og I har andre måder at mødes på i denne digitale tidsalder,” sagde dronning Margrethe.

Hun fortalte, at alle danskere skal respektere corona-virusset, så det ikke bliver spredt endnu mere de kommende uger.

Se hele talen her:
© Copyright - seismo 2019