Økonomi
Digitale bank-røvere slår rekord: Aldrig har de stjålet så mange penge fra danskernes konti
Hvis nogen ringer og siger, at din bank-konto er blevet hacket, så har du nok fået en digital bank-røver i røret.
Hvis en fremmed ringer dig op og begynder at spørge til oplysninger om din bank og koder fra dit NemID, så skal du passe virkelig godt på.
Gennem helt almindelige telefonopkald har digitale bank-røvere stjålet millioner af kroner fra danskere i år. Selvom året ikke er helt slut endnu, kan bankerne allerede fortælle, at der blev stjålet rekord-mange penge fra danskernes bank-konti i 2019, skriver Politiken.
I 2018 blev der stjålet 14 millioner kroner fra forskellige danskere. I de første ni måneder af 2019 er der blevet stjålet hele 24 millioner kroner.
Det kan man se i en ny optælling fra Finans Danmark.
Hvordan undgår du at blive snydt?
Når en digital bankrøver først får fat i dine bank-oplysninger, så kan hun eller han få mange penge ud af dig.
Svindlerne kan ringe dig op og påstå, at de ringer fra din bank, fra Skat eller fra Dankort-selskabet Nets. Og så siger de ofte, at din konto er blevet hacket, og hvis du vil redde dine penge, skal du udlevere dine login-oplysninger til din konto.
Michael Busk-Jepsen, som er Finans Danmarks digitaliserings-direktør, understreger, at man aldrig skal give sine personlige oplysninger til nogen i telefonen. Og hvis opkaldet virker mistænkeligt, skal man altid lægge på. Så kan man bagefter ringe til eksempelvis sin bank og spørge, om opkaldet faktisk var fra banken eller ej.
”Vi kan ikke gentage det nok, at en vigtig huskeregel er, at det kun er forbrydere, der beder om at få oplyst NemID-koder. Bliver man bedt om det, er det svindel,” siger Michael Busk-Jepsen til Politiken.
Han fortæller også, at det især er kvinder over 60 år, som bliver snøret af digitale bankrøvere.
Men det udelukker ikke, at yngre personer også kan blive snydt.