Kultur

Det går godt med corona-virus herhjemme – men ikke i resten af verden

Mere den 400.000 har mistet livet til corona-virus.

Foto: Pexels

Nanna Hein


22 juni, 2020Det er ikke alle steder i verden, hvor det går lige så godt med corona-virus som i Danmark.

Imens vi i Danmark åbner for fodbold-kampe og udenlands-rejser, så går det knap så godt med kampen mod corona-virus i resten af verden. 

Fra lørdag til søndag blev 183.000 mennesker meldt smittet med corona-virus. Ifølge WHO så er det den største stigning af smittede med corona-virus siden pandemien bredte sig. Sådan skriver Politiken

To lande med høje dødstal

Selvom Europa lige så stille åbner op for turister, så er det langt fra alle kontinenter, hvor smitte-trykket er faldet. Faktisk er det tvært imod. 

I går søndag døde 4.743 mennesker af corona-virus. To tredje-dele af dem var i Nord- og Sydamerika. 

På de to kontinenter går det nemlig knap så godt med corona-krisen. Det er især landene USA og Brasilien, som har store problemer. 

Corona-virus i tal

  • 8,9 millioner mennesker er blevet smittet med corona-virus. 
  • 4,8 millioner af dem er blevet raske igen. 
  • 465.896 mennesker er døde. 
  • De tre lande hvor flest er døde er USA, Brasilien og Storbritannien.
  • Man regner med, at corona-virusset opstod på et mad-marked i den kinesiske by Wuhan.

Kilde: Sundhedspolitisk Tidsskrift

I Brasilien har præsident Jair Bolsonaro været ude og demonstrere. Flere lokal-politikere har nemlig valgt at lukke områder af Brasilien ned – ligesom man har gjort mange andre steder i verden. Det mente præsidenten ikke var en god idé. Han mener nemlig selv, at corona-virus bare er ”en lille forkølelse”.

Men i Brasilien har corona-virusset slået flere end 50.000 mennesker ihjel. Det er altså det land i verden, hvor næst-flest er døde af virusset. I Brasilien er der 209 millioner mennesker. Flere end en million af dem er smittet med corona-virus. 

I USA er 119.935 mennesker døde af corona-virusset. USA er altså det land i verden, hvor flest er døde af virusset. Der bor over 300 millioner mennesker i USA. Flere end 2,3 millioner af dem er smittet med corona-virus. 

Ligesom i Brasilien har der også været flere demonstrationer mod corona-virusset i USA – blandt andet i del-staten New Hampshire. Flere amerikanere er nemlig trætte af at være i lockdown. De vil tilbage til deres almindelige hverdag – selvom folk stadig bliver smittet med virusset.

Samtidig med corona-pandemien, er der i øjeblikket også stor fokus på politi-vold og race-kamp i USA – og så er der også et præsident-valg senere i år. 

Hvordan går det i Danmark?

I Danmark går det meget bedre med corona-virusset. 11.282 af de 12.391 der har været smittet med corona-virus er blevet raske igen. 600 mennesker er døde. 

Smitte-trykket i Danmark er også helt nede på 1,0 ifølge en rapport fra Sundhedstyrrelsen. Ordet “smittetrykket” er et mål for, hvor mange personer en corona-patient i gennemsnit smitter. Man kan regne smittetrykket ud på forskellige måder. I Danmark har Statens Serum Institut valgt, at man beregner det ud fra antallet af personer, som bliver indlagt på hospitalet. 

I sidste uge kom sundheds-myndighederne også med en app, som skulle hjælpe med at stoppe spredningen af corona-virus i Danmark. Den hedder Smittestop og er allerede blevet downloadet 300.000 gange. Den kan downloades til både iPhone og Android. 

LÆS OGSÅ: Elever er sure og skuffede over forbud på sidste skole-dag.
© Copyright - seismo 2019