Online

Det danske e-sport-hold Astralis har fået en skuffende start på 2020

Det danske e-sport-hold Astralis har ikke fået den bedste start på 2020. Her er de til en turnering i 2018.

Foto: Cooper Neill/AFP/Ritzau Scanpix

Julius Tromholt-Richter


10 februar, 2020Det danske hold Astralis har startet året med to nederlag i to kampe. Ikke den bedste start på 2020.

De danske drenge fra e-sport-holdet Astralis havde et rigtig godt 2019. De sluttede nemlig året med at ligge nummer et på listen over de bedste hold i verden.

De var altså verdens bedste hold til computer-spillet Counter-Strike: Global Offensive, som populært bare kaldes for CS:GO. Så er det svært at gøre det meget bedre.

Og når man er verdens bedste, så har folk store forventninger. Men 2020 er ikke startet så godt for Astralis.

Her har de nemlig spillet to kamp og fået to nederlag. Det skriver TV 2.

”Vi kan kun skyde skylden på os selv. Selvfølgelig er vi ikke dér, hvor vi gerne vil være,” siger Nicolai ‘device’ Reedtz fra Astralis til TV 2 SPORT.

Hvilke kampe tabte de?

Astralis var med i turneringen BLAST Premier Spring i Englands hovedstad, London. Her skulle 12 hold spille om nogle af pladserne til finale-stævnet Premier Spring Final i den russiske hovedstad, Moskva, i juni 2020.

Astralis var i gruppe med holdene Complexity og NaVi.

I den første kamp mødte de det amerikanske hold Complexity, som har de to danskere Kristian ‘k0nfig’ Wienecke og Benjamin ‘BlameF’ Bremer på holdet.

Og her tabte Astralis. Først med 16-11 på banen ‘dust2‘ og herefter med 16-12 på banen ‘vertigo‘.

Efter kampen var det en glad Kristian ‘k0nfig’ Wienecke, som lige havde slået verdens bedste hold.

”Det er virkelig fedt. Det har ikke kørt så godt for os på det seneste, så det her var lige det, vi havde brug for som hold,” sagde han til TV 2 SPORT.

Se højdepunkterne fra kampen her:

Efter nederlaget til Complexity skulle Astralis prøve at rejse sig i kampen mod NaVi. Men her tabte de igen. De kom ellers godt fra start, da de slog NaVi med 16-6 på banen ‘Train‘. Anden kamp blev på banen ‘Nuke‘ – som Astralis selv havde valgt. Men den vandt NaVi med 16-9.

Den sidste og afgørende kamp blev på banen ‘Inferno‘. Her kom danskerne foran 14-10, men tabte herefter seks runder i træk. Den endte 16-14, og Astralis måtte derfor forlade turneringen uden en eneste sejr.

Se højdepunkter fra kampen her:

Astralis kan stadig nå det

Selvom Astralis røg ud af turneringen, har de stadig mulighed for at kvalificere sig til finale-stævnet i Moskva. Taber-holdene får nemlig endnu en mulighed for at komme med.

Det gør de til turneringen Spring Showdown, hvor ni hold skal dyste om de to sidste pladser til finalen. Den turnering bliver spillet fra den 2.-7. juni.

Dagen efter nederlaget til NaVi lavede Astralis på Twitter en video til deres fans. Se den her:
© Copyright - seismo 2019