Online

Counter-Strike: Flere spillere oplever stress

Lukas Rossander - også kendt som gla1ve - holder tre måneders pause fra Counter-Strike.

Foto: Roman Kosolapov/Shutterstock

Nanna Hein


27 maj, 2020Flere og flere Counter-Strike spillere oplever mentale problemer og stress. Spiller-forening vil have tingene ændret.

At rejse Jorden rundt, tjene massevis af penge og spille Counter-Strike. Det lyder måske som drømmen for mange. Men det har også en pris. 

Rigtig mange af de bedste Counter-Strike spillere i verden får nemlig problemer med stress. Nu er flere af dem sygemeldt. Sådan skriver DR.

En stressende struktur

Som Counter-Strike spiller, kan du komme til at skulle have 250 rejsedage om året. Det kan sammenlignes med tennis-spillere og Formel 1 kørere. 

Tennisspillere og Formel 1 kørere rejser verden rundt til store turneringer. Det samme gør Counter-Strike spillerne for at spille turneringer og Majors. En Major er de største turneringer i Counter-Strike. Det er også her, at man kan vinde flest penge. 

Men der hvor Counter-Strike hverken ligner racer-løb eller tennis er i forhold til strukturen. For både i Formel 1 og i tennis-verdenen er turneringerne fastlagte langt ude i fremtiden. 

Sådan er det ikke i Counter-Strike. Derfor er det langt sværere for spilleren at få struktur på deres hverdag. Og det kan være en af grundene til, at flere og flere oplever at blive meget stressede. Det forklarer Christian Engell, som er performance manager hos det danske Counter-Strike hold North.

North er et af de hold, som har en spiller sygemeldt på grund af stress.

Der skal gøres noget

Der findes en forening for Counter-Strike spillere. Den hedder Counter-Strike Professional Players Association, og går under forkortelsen CSPPA.

De vil nu have, at der skal større fokus på, hvordan spillerne har det. Det skriver de i en presse-medelelse

De foreslår blandt andet at oprette en hotline til spillerne, hvor de kan ringe ind, hvis de vil snakke om blandt andet stress. De foreslår også, at spillerne skal have bedre vejledning til at håndtere stress og angst

Du kan se hele CSPPAs pressemeddelelse her.

Astralis

En af de spillere, som har taget en pause på grund af stress, er Astralis spilleren Lukas Rossander, også kendt som gla1ve. Han er holdets in-game leader – altså holdets kaptajn. I sidste skrev Lukas Rossander på Twitter, at han havde brug for en pause på grund af stress. Derfor han er væk fra holdet i tre måneder. 

I stedet for Lukas Rossander er Emil Reif – også kendt som ’Magisk’ – blevet holdts kaptajn. Det betyder tilgengæld også, at holdets nyeste medlem Jakob Hansen – også kendt som JUGi – er blevet en del af den spillende trup. Jakob Hansen kom til Astralis i begyndelsen af maj. 

Til sommer slutter endnu en spiller sig til Astralis-truppen. Du kan læse mere om det skift her. Det høje antal spillere hos Astralis, skal blandt andet sørge for, at det er muligt for spillerne at få en pause.

LÆS OGSÅ: Fie Laursen lavede reklame for sugar-dating: Nu tager kendte, Red Barnet og politikere afstand fra opslaget.
© Copyright - seismo 2019