Kultur

Coldplay dropper turné til sommer – af hensyn til klimaet

Coldpay vil gerne spille koncerter, som er drevet af sol-energi.

Foto: Shutterstock

Freya Ea Bjørnlund


21 november, 2019Coldplay skrotter verdens-turné for at skåne klimaet.

Du kan gøre mange ting for at kæmpe for klimaet. For nylig valgte en flok danske klima-aktivister at smøre deres næsten nøgne kroppe ind i olie – se det her.

Nu springer det engelske band Coldplay også ud som klima-forkæmpere på sin egen måde. I morgen udgiver bandet det nye album Everyday Life. Et nyt album plejer at betyde en stor verdens-turné. Men den dropper Coldplay af hensyn til klimaet. Det fortæller forsangeren Chris Martin i et stort interview til BBC.

Når man rejser verden rundt for at spille store koncerter, så udleder man nemlig en del CO2. Især på at flyve. Men det næste år eller to vil bandet prøve at finde klima-venlige måder at turnere på:

“Det sværeste at komme udenom er fly-turene. Men det er eksempelvis vores drøm at afholde koncerter, hvor der ikke bliver brugt engangs-plastik, og så skal det i højere grad være drevet af solenergi,” siger Chris Martin til BBC.

Én mulighed for at se Coldplay-koncert

Når du flyver på sommerferie, så går det ud over klimaet. Fly udleder langt mere CO2 end biler og tog. Prøv Politikens beregner for at se, hvor meget CO2 en flyrejse til forskellige lande udleder – og hvor meget længere du kan komme med bil og tog for den samme mængde CO2.

Da Coldplay var på sin seneste turné med albummet A Head Full of Dreams, spillede bandet hele 122 koncerter. Mon ikke det er blevet til en del kilometer i fly?

Hvis du havde glædet dig til at skråle med på Coldplay-hits, så har du faktisk stadig en mulighed. Bandet fejrer det nye album med to særlige koncerter i Jordans hovedstad Amman, som bliver spillet ved solopgang og solnedgang i morgen fredag. Og de to koncerter kan streames live på YouTube.
© Copyright - seismo 2019