Kultur

5 gymnasie-elever blev smittet med corona på tur til Sverige

1.g på Rødovre Gymnasium har matematik-undervisning og forbereder sig, inden de starter på B-niveau.

Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Freya Ea Bjørnlund


2 juni, 2020En hel årgang på Roskilde Katedralskole er blevet sendt hjem, efter fem elever er testet positiv for corona.

Eleverne i 1.g på Roskilde Katedralskole havde endelig fået lov til at komme i skole igen. Men i går mandag fik de en besked, som de nok ikke lige havde regnet med. Rektor skrev, at fem 1.g-elever er blevet smittet med corona-virus efter en tur til Sverige. Og nu skal hele årgangen af 1.g-elever blive hjemme, skriver TV2 Lorry.

12 elever fra klassen havde rejst på en fælles tur til Sverige i Kristi Himmelfartsferien for snart to uger siden – altså udenfor skole-tiden. På trods af, at danske myndigheder stadig råder folk til at droppe alle rejser, som ikke er nødvendige – også til Sverige, som har været langt hårdere ramt af corona-virusset end Danmark.

Corona i Danmark

Tallene er fra 1. juni kl. 14

  • Smittede:11.699
  • Smittede på hospitalet: 103
  • Smittede i respirator: 11
  • Døde: 576
  • Raske: 10.412

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Fem af eleverne kom hjem til Danmark med corona-virusset i kroppen.

Tilbage til computer-skolen

Rektor på gymnasiet, Claus Niller Nielsen, har talt med Styrelsen for Patientsikkerhed, som har til opgave at sikre patienters rettigheder og sikkerhed.

I sin besked til eleverne skriver Claus Niller Nielsen:

”Efter kraftig opfordring fra Styrelsen for Patientsikkerhed har jeg besluttet at aflyse al fysisk undervisning i 1.g frem til og med 12. juni.”

1.g-eleverne skal altså igen undervises gennem en computer-skærm indtil den 12. juni.

De fem smittede elever nåede at vende tilbage i skole, før sygdommen blev opdaget. Derfor skal alle elever i 1.g, deres familier og ansatte på skolen være meget opmærksomme på, om de også får symptomer.

Sådan kan du blive testet

Antallet af corona-smittede er faldet i Danmark de seneste uger. Men virusset er ikke forsvundet. Det er stadig vigtigt at holde afstand, vaske hænder og hoste i ærmet for at undgå smitte.

Hvis du har mistanke om, at du kunne være smittet med corona-virus, kan du blive testet. Alle voksne i Danmark kan nu blive testet, endda uden at tale med egen læge først.

Hvis du vil tage en test, skal du logge ind med dit Nem-id på hjemmesiden www.coronaprover.dk. Her kan du bestille en tid til en test i de hvide telte, som er stillet op rundt omkring i landet.

LÆS OGSÅ: Søren Brostrøm til kamp mod unges alkohol-forbrug.
© Copyright - seismo 2019