Identitet

25 studerende bortvist: Brød alkohol-regler

CBS har tidligere fået kritik for intro-forløb, hvor nye studerende skulle suge vin ud af tamponer.

Foto: Unsplash

Freya Ea Bjørnlund


6 december, 201925 studerende er blevet bortvist fra universitetet CBS, fordi de brød reglerne, da de bød velkommen til nye studerende.

Det er aldrig kedeligt at starte på en ny uddannelse. For det meste skal man igennem navne-runder, intro-fester – og en del alkohol.

Men det kan også gå over stregen. Og det gjorde det på universitetet CBS, som står for Copenhagen Business School, i København. Hele 25 studerende er blevet bortvist fra CBS, fordi de har ”valgt at se stort på reglerne” under et intro-forløb, hvor de bød nye studerende velkommen med fester. Det skriver Berlingske.

CBS vil ikke fortælle, præcis hvad de 25 studerende har gjort. Men de har ikke fulgt universitets regler for alkohol under intro-forløb, skriver rektor Nikolaj Malchow-Møller i en mail til Berlingske:

”Brud på reglerne om alkohol er gennemgående for mange af sagerne. Der er også eksempler på grænse-overskridende adfærd og sexistisk sprogbrug, som er i strid med CBS’ regler.”

Skulle stikke banan ned i halsen

I 2016 fik CBS nye regler for, hvad man må under intro-forløbet. Det skete efter, at tidligere intro-forløb blev kritiseret for at være grænse-overskridende.

Blandt andet skulle de nye studerende suge vin ud af tamponer, tage tøjet af og spille en quiz, hvor de skulle fortælle detaljer om deres sex-liv.

Det er også kommet frem, at drengene skulle kalde pigerne ludere. Og at pigerne skulle se, hvor langt de kunne få en banan ned i halsen.

Nu har CBS strenge regler for intro-forløb. Der må ikke drikkes før kl. 17, man må ikke opfordre de nye studerende til at drikke, og stærk sprut er helt forbudt. Man må heller ikke opfordre de nye studerende til at være nøgne eller gøre noget af seksuel karakter.

Men 25 studerende har altså brudt nogle af reglerne. Og straffen er, at de bliver bortvist i et stykke tid. Nogle af dem i et halvt år, andre indtil september 2020. Det betyder, at de bliver forsinkede på deres studie.

Nu vil CBS overveje, om intro-forløbene skal ændres til næste år.  
© Copyright - seismo 2019